Велинград - online - Сергей Станишев: ГЕРБ подмениха въпроса и носят отговорността за референдума 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сергей Станишев: ГЕРБ подмениха въпроса и носят отговорността за референдума
Публикувано 2012-10-30 08:57:34 от Темпо

При визитата си във Велинград Сергей Станишев коментира пред местните медии актуални политически въпроси като референдума за бъдещето на атомната енергетика и предстоящите парламентарни избори.
Според лидера на БСП първият демократичен референдум в България е завоевание не на социалистическата партия, а на хората, които са се подписали в подписката с искане за референдум за АЕЦ “Белене”.
Той попита може ли да бъде посочен друг случай в съвременната българска история, когато толкова много българи да са се обединили около една кауза. Това не е кауза на БСП, това е каузата на българската енергетика, на конкурентноспособността и енергийната независимост на страната, подчерта С. Станишев.
Председателят на ПЕС и БСП каза още: “Референдумът ще е избор между два модела за развитие - дали искаме да сме нация от сервитьори и обслужващ персонал или нация, развиваща високите технологии. Жалки и арогантни са опитите на ГЕРБ да подмени въпроса за референдума, като от него отпадне АЕЦ “Белене”. Не е все едно да питаме дали Иван иска да се ожени за Марийка или дали Иван иска да се ожени. Важно е хората да излязат и да заявят своята позиция. Но оттук нататък ГЕРБ, които подмениха въпроса, са отговорни дали българите ще участват в референдума. Важно е да се гласува, защото това е първи шанс за хората да се произнесат и тяхното мнение да бъде чуто”.
По темата за парламентарните избори догодина и какво БСП ще обещае на българите Сергей Станишев заяви: “Изборите са съдбовни, но не за БСП. Въпросът е можем ли всички ние да си позволим още 4 пропилени години от нашия живот. Какво обеща и какво направи ГЕРБ? Доведе страната до ужасна бедност и нови 250 000 безработни. Затова трябва да бъдат изметени от властта. ГЕРБ се грижат само за собствените си интереси, а БСП обещава:
Първо, връщане на държавата на хората. Сега властта иска хората да й се отчитат, а не тя на тях. Държавата е превърната в бащиния и собственост, което е скандално. На фона на бедността и мизерията на хората властта демонстрира полети със самолети.
Второ, работеща икономиса с подкрепа за малкия и среден бизнес, който беше смазан. ГЕРБ работи целенасочено за големите в бизнеса, създавайки монополи и картели.
Трето, социално ангажирана държава. За 3 години ГЕРБ замрази всички социални разходи. Сега подхвърлят 9% увеличение на пенсиите, което не покрива инфлацията. С едната ръка дават, а с другата вземат, облагайки и депозитите, което е пълен цинизъм, защото 70% от влоговете в банки са до 1000 лева, но на тях също се налага “десятък”.
Четвърто, национална програма за образование, заетост на младите и грижа за семействата и децата. В тези области са нужни коренни промени, за да има България бъдеще”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай