Велинград - online - БСП с изборно поръчение да си върне доверието на хората 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

БСП с изборно поръчение да си върне доверието на хората
Публикувано 2012-10-30 08:59:55 от Темпо

25 октомври бе датата, избрана от БСП - Велинград за кулминация на тържествата, посветени на 110 години социалистическо движение в Чепинския край. Тя бе съобразена и с програмата на лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и на БСП Сергей Станишев, който уважи юбилея и дойде във Велинград.

Програмата започна с откриване на изложба в Художествената галерия, където бе представена част от голямото дарение на ген. Атанас Семерджиев.
Пред паметника на Съпротивата Сергей Станишев и председателят на БСП - Велинград Георги Янчев откриха нова паметна плоча, посветена на 110-тата годишнина. На плочата бяха поставени венци и цветя, след което Сергей Станишев заедно с кмета Иван Лебанов, Георги Янчев, общински съветници и активисти от БСП се разходиха по новата търговска улица и центъра на Велинград.
В залата на читалище “Отец Паисий” се състоя тържествено събрание, което бе открито с химна “Мила Родино”, “Интернационала” и песента на Емил Димитров “Моя страна, моя България”, изпълнена от вокална група “Караоке”. Официални гости на събитието бяха лидерът на ПЕС и БСП Сергей Станишев, народният представител Георги Петърнейчев, кметът Иван Лебанов, областният председател на БСП Георги Мърков, членовете на Националния съвет Веладин Битолски, Явор Коюмджиев и Стефан Юруков, кметовете на Пещера - Георги Козарев, Септември - Петър Бошев и Дорково - Николай Ковачев, социалисти от община Ракитово и представители на сдружение “Русофили”. Поздравителен адрес от БСП - Пазарджик изпрати Д. Димитров.
В речта си председателят на БСП - Велинград Героги Янчев призова социалистите да ходят с високо вдигнати глави и да се гордеят, защото бъдещето е на хората с леви убеждения. Той оцени избора на Сергей Станишев за лидер на ПЕС като признание за правилния път, по който върви БСП и като знак за победа на следващите парламентарни избори. Следващото правителство на България ще бъде такова, което се грижи за децата, болните, възрастните, малкия и среден бизнес, а това може да постигне само ляво правителство, заяви Г. Янчев. Той благодари на всички социалисти във Велинград, които през годините не са предали социалистическата идея и неуморно са работили за нея.
В предизборен дух бе и речта на Сергей Станишев. Той се върна към началото на социалистическите идеи, към антифашиското движение, което БСП никога няма да забрави, към българския модел за народна демокрация след 1944 г., неуспял да бъде реализиран заради сталинския режим. Според него последните 23 години на преход са били трудни за всички и са сътворени много глупости и престъпления, като приватизацията на безценица, деиндустриализацията на страната, разбиването на селското стопанство. Специални благодарности лидерът на БСП отправи към съпартийците си, които са опазили партията в това трудно време и особено през последните 3 години при управлението на ГЕРБ. “ГЕРБ не са партия, а групоровка за власт и пари. В резултат на тяхната политика днес българинът е по-беден и много хора са разочаровани, защото ГЕРБ обещаваха 100 000 нови работни места, а днес има 250 000 нови безработни. Полицейщината в държавата е не за да има ред, а за да всеят страх и никой да не смее да се изправи и да си каже болката, но вече дори и полицаите се чувстват излъгани”, каза Сергей Станишев. Той постави като поръчение в оставащите 9 месеца до изборите БСП да спечели доверието на хората. Според него силите между ГЕРБ и БСП вече са изравнени и само социалистите могат да спрат ГЕРБ, за да няма 8 години безпътица, липса на икономически напредък и подигравки към България по света.
Сергей Станишев и Георги Янчев връчиха грамоти на председателите на общинската организация на БСП във Велинград след 10 ноември 1989 г.: Михаил Алексиев, Заварин Маров, Никола Вецов, д-р Асен Пачев и Тома Пачалов.
След концертната програма в читалището празникът продължи със среща на поколенията в ресторант “Чинарите”. Вечерта, посветена на юбилея, бе помрачена от внезапната смърт на 81-годишен член на БСП по време на тържеството.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай