Велинград - online - Откриха пътя Сърница - Доспат, ремонтите по дефилето ще продължат и напролет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Откриха пътя Сърница - Доспат, ремонтите по дефилето ще продължат и напролет
Публикувано 2012-10-30 09:05:53 от Темпо

4-километровата отсечка от Сърница до разклона към Доспат, която години наред бе изпитание за шофьорите, вече е изцяло обновена и ремонтирана. На 27 октомври на кръстопътя с отсечката Батак - Доспат вицепремиерът Цветан Цветанов и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова прерязаха лентата на новия пътен участък. Ремонтирани са около 25 километра от пътя Батак - Доспат, като ремонтните дейности на останалата част от трасето ще продължат и през 2013 г. със средства от Оперативна програма “Регионално развитие”.
Пътищата в района не са ремонтирани от далечната 1971 година, а сега за участъка Сърница - Доспат са отпуснати 1.7 милиона лева от Агенция “Пътна инфраструктура”.
На среща в Сърница с Цветан Цветанов сърничани изразиха задоволство, защото новият асфалт ще спомогне за развитието на туризма и бизнеса. Пред вицепремиера кметът на Сърница Мустафа Аликанов постави редица проблеми на населеното място, сред които желанието за отделяне от община Велинград и трудностите около одобрения проект за водния цикъл на Сърница, за чието стопиране отново бе обвинено ръководството на община Велинград. Жителите на Сърница повдигнаха пред министър Цветанов въпроси като цената на водата с оглед идеите за окрупняване на ВиК операторите и строгите разпоредби за тютюнопушене в заведенията. Според г-н Цветанов цената на водата няма да се повишава, а промени в правилата за пушачите няма да има. Вицепремиерът изрази надежда, че темата за новия път е по-важна за сърничани от напрежението около делото за радикалния ислям.
Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова съобщи, че ремонтните дейности по пътя за Велинград (дефилето към Варвара) ще продължат и през 2013 г. Официалната дата за отваряне на дефилето е 17 часа на 15 ноември 2012 г. За зимата пътят ще бъде обезопасен, а както в. “Темпо” вече писа, срокът на проекта бе удължен с една година, така че напролет ще чакаме подновяване на ремонтите и евентуално ново затваряне на пътния участък.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България