Велинград - online - Пак потекоха приказки за минералната вода 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пак потекоха приказки за минералната вода
Публикувано 2012-11-06 09:15:09 от Темпо

На сесията на 30 октомври съветниците разгледаха и одобриха предложението общината да придобие безвъзмездно топлопровод за минерална вода в Чепино, който досега е бил собственост на държавното дружество “Специализирани болници за рехабилитация-НК”. Занапред общината ще стопанисва топлопровода, който захранва няколко от големите хотели в Чепино, но е амортизиран и често аварира.

Точката даде начало на поредна дискусия как общината (не) събира такси за водопренос на минерална вода. По информация на Реджеп Ходжов цифрата за сключените договори между общината и ползвателите на общинските топлопроводи (основно хотели и къщи за гости) е нараснала от 2-3 договора преди няколко години до 7-8 договора в момента. На критиките от съветници зам.-кметът Ася Хрисчева отговори, че не е съгласна с нападките, защото ОА е изпратила напомнителни писма до ползвателите, че трябва да сключат договори и да заплащат във “ВКТВ” таксата за водопренос. Няма как общината да получава големи приходи от такси за минерална вода, тъй като огромната част от хотелите имат разрешителни от Басейнова дирекция - Пловдив и плащат на държавата, а не на общината.
Кметът Иван Лебанов допълни, че общината се бави с договорите и събирането на таксите за водопренос заради многото тромави процедури и съгласувания. Той предложи администрацията и съветниците да направят работна група, която да организира среща с ползвателите на минерални води и да се изяснят възможностите за ползване на минерална вода от находищата Каменица и Драгиново, които се стопанисват от общината. Според Иван Лебанов общината трябва да поиска и другите две държавни находища с минерални води - Лъджене и Чепино, защото именно те са печелившите.
След дебатите съветниците дадоха съгласие за издаване на разрешителни за водовземане от сондаж “Власа” на хотелите “Орхидея” и “Холидей” и на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”, което ще ползва водата за Кална баня. Общината ще сключи договор за водопренос по общински водопровод със “СБР-НК”, а искането за учредяване на сервитут на вече прокаран водопровод за минерална вода от “Елена-4” ООД - Велинград бе отложено.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води