Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 06.11.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 06.11.12
Публикувано 2012-11-06 09:28:13 от Темпо

ПРОЕКТ Общинският съвет даде съгласие общината да кандидатства с проект по Оперативна програма “Регионално развитие” по схемата “В подкрепа за следващ програмен период”. С решението общината поема ангажимент, че в периода до 2017 г. ще бъде осигурено финансиране за изграждане и реконструиране на подземната инфраструктура във Велинград - задължително условие, за да спечелим безвъзмездни средства по проекта.


ЧИСТОТА Предварително входираната точка с предложение за изменение на план-сметката за дейностите по чистотата и снегопочистването през 2013 г. бе оттеглена от кмета Иван Лебанов. Очаква се темата за такса смет да влезе в местния парламент до края на годината.

НАЕМИ Съветниците допълниха таблицата за базисните наемни цени за ползване на общински имоти. Промените засягат цените за ползване на обекти за образователни, социални и здравни нужди.

ЛИКВИДАЦИЯ Поради прекратяване на дейността бе взето решение за ликвидация на две търговски дружества с общинско участие. Дружествата, които ще бъдат обявени в несъстоятелност, са “Велана” ООД и “Самостоятелна медико-техническа лаборатория” ЕООД.

“ХЕБЪР” Общината взе решение да прекрати участието си в Асоциацията на общини от Южен централен район “Хебър”. Асоциацията не развива дейност и по този повод общината излиза от тази структурата.
ДАРЕНИЕ Община Велинград ще дари на местната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” лек автомобил “Опел Вектра”. Въпросният автомобил е дарен на общината от Христо Мечев от Ракитово, а тя от своя страна ще го дари за нуждите на Пожарната.

АВТОМОБИЛ Дневният център за възрастни хора с увреждания ще закупи специализиран автомобил за превоз. Съветниците дадоха съгласие Дневният център да извърши покупката със средства от собствения си бюджет. Гласуваната сума е 55 000 лева.

ЗАМЯНА Съветниците допълниха Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2012 г. В нея бе включен магазин за цветя с площ от 35 кв.м. (имотът е общинска собственост, до светофарите на бул. “Ал. Стамболийски”). Срещу замяна на този имот общината желае да придобие апартамент в централната градска част на Велинград, реши местният парламент.

РЕСТОРАНТ Общинският съвет отхвърли искането за продажба на общински имот - едноетажен ресторант в кв. Чепино. В момента обектът от едноетажна сграда с площ 96 кв.м. и площадка около нея с обща площ 2232 кв.м. се дава под наем, а съветниците отказаха предложената от ОА продажба.

БЕНЗИНОСТАНЦИИ По искане на “Беев Груп” ООД Общинският съвет одобри изменение на плана за регулация в УПИ “Бензиностанция” на входа на Велинград. Обособява се нов УПИ “Бензиностанция, газстанция, търговия и услуги” с площ 1505 кв.м. и ново застроително петно с площ 1204 кв.м. По искане на “Лайт комерс” - Пловдив съветниците дадоха съгласие за изготвяне на оценка за право на прокарване на подземен водопровод през полски път, който ще захранва обект “Бензиностанция” в местността “Превалата” на входа на Велинград. Цената за прокарване на водопровода с дължина 104 метра е 900 лева.

НАРЕДБА Приемането на нова Наредба за учредяване на търговски дружества с общинско участие бе отложено за следващата сесия. Временната комисия по изготвяне на наредбата, в която има представители на ОА и ОС, е заседавала 4 пъти, от които два пъти без кворум. На сесията се оказа, че съветниците не разполагат с последния актуализиран текст на наредбата и точката бе отложена.

ОРАНЖЕРИИ С две решения съветниците одобриха оценките за реконструкция и пристрояване на съществуващи оранжерии по искане на наемателя на общинския обект в местността “Сивек” - “Голден Груп” ЕООД. Оценката на лицензиран оценител за учредяване право на строеж на пристройка към съществуващата обслужваща сграда, помпена станция и навес за техника и инвентар с разгърната застроителна площ 323 кв.м. е 323 лева. Оценката за отстъпено право на строеж на преустройство на съществуващите оранжерии и пристройка със застроителна площ 845 кв.м. е 10 563 лева.

ПАРНО 32 000 лева за ремонт на парното отопление на ЦДГ “Детски рай” - Велинград ободри Общинския съвет. ОА получи критики заради сгрешеното име на детската градина в проекта за решение. Средствата за крайно наложителния ремонт на парната инсталация общината трябва да осигури от преизпълнение на собствени приходи.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води