Велинград - online - В края на първата година от мандата: Oстър спор кой как внася проекти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

В края на първата година от мандата: Oстър спор кой как внася проекти
Публикувано 2012-11-06 09:41:20 от Темпо

В края на първата година от мандата си общинските съветници се изпокараха кой и как има право да внася проекти за решения в сесията. Скандалът избухна по повод проект за решение, внесен от Реджеп Ходжов, с който се иска попълване на кадастралния план в Сърница с верни имотни граници. Вносителят разясни, че така жител на Сърница ще получи достъп до улица и адресна регистрация, а колите на Пожарната ще излизат безпрепятствено при повикване
. В хода на обсъждането обаче Илко Николов от ОА предложи към решението да се включи и преобразуване на двата дебатирани общински имота от публична в частна общинска собственост. Съветникът от ДПС Али Мареков се възпротиви срещу подобна практика и изрази принципна позиция, че в дневния ред трябва да влизат само проекти, които са съгласувани с ОА и са юридически и технически издържани. Само 15 съветници подкрепиха предложението на Р. Ходжов и то не бе прието, тъй като за преобразуване на собствеността са нужни 20 гласа. Наложи се прегласуване, при което текстът за преобразуване отпадна, а исканата промяна в кадастъра бе утвърдена.
Още в следващата допълнителна точка обаче спорът се задълбочи, тъй като тя бе предложение от съветника от ДПС Сергей Кичиков, което също не бе съгласувано с ОА. След взаимно обвинения кой на кого е човек, съветниците дадоха съгласие на Мехмуд Манушев да бъде учредено отстъпено право на строеж за триетажна пристройка с площ 93 кв.м. и надстрояване на трети етаж с площ 77 кв.м.
Не бе постигнато съгласие по предложението на Александър Гагов за провеждане на конкурс за отдаване под наем за 10 години на петно с площ 20 кв.м. в двора на СОУ “Христо Смирненски” в Света Петка за продажба на закуски. Съветникът от ДПС И. Моллов, който е и учител в Света Петка, попита дали е поискано мнението на директора на училището. Той припомни, че преди 2 години предишният Общински съвет е закрил въпросният обект по искане на училището, тъй като там се събират селските ергени и се пречи на учебния процес.
“Ако е толкова важно мнението на директора, ние за какво гласуваме. Мнението на едно лице е субективно, а ние сме 29 човека.”, заяви Ал. Гагов. Срещу позицията му се изказа Тома Пачалов, според когото в подобни случаи местният парламент има добра практика да се допитва до мнението на директорите на училища. Остро възрази и София Ключкова, която каза, че училището не може да е кръчма и че право на директорите е да решават какво ще става в учебните заведения.
Въпреки двете гласувания предложението на Ал. Гагов не успя да събере 15 гласа и председателят Д. Кехайова обави, че не се приема. А дали след разгорещените спорове на следващата сесия пак ще видим внесени по подобен начин проекти? Само голям оптимист би отговорил отрицателно.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай