Велинград - online - В края на първата година от мандата: Oстър спор кой как внася проекти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В края на първата година от мандата: Oстър спор кой как внася проекти
Публикувано 2012-11-06 09:41:20 от Темпо

В края на първата година от мандата си общинските съветници се изпокараха кой и как има право да внася проекти за решения в сесията. Скандалът избухна по повод проект за решение, внесен от Реджеп Ходжов, с който се иска попълване на кадастралния план в Сърница с верни имотни граници. Вносителят разясни, че така жител на Сърница ще получи достъп до улица и адресна регистрация, а колите на Пожарната ще излизат безпрепятствено при повикване
. В хода на обсъждането обаче Илко Николов от ОА предложи към решението да се включи и преобразуване на двата дебатирани общински имота от публична в частна общинска собственост. Съветникът от ДПС Али Мареков се възпротиви срещу подобна практика и изрази принципна позиция, че в дневния ред трябва да влизат само проекти, които са съгласувани с ОА и са юридически и технически издържани. Само 15 съветници подкрепиха предложението на Р. Ходжов и то не бе прието, тъй като за преобразуване на собствеността са нужни 20 гласа. Наложи се прегласуване, при което текстът за преобразуване отпадна, а исканата промяна в кадастъра бе утвърдена.
Още в следващата допълнителна точка обаче спорът се задълбочи, тъй като тя бе предложение от съветника от ДПС Сергей Кичиков, което също не бе съгласувано с ОА. След взаимно обвинения кой на кого е човек, съветниците дадоха съгласие на Мехмуд Манушев да бъде учредено отстъпено право на строеж за триетажна пристройка с площ 93 кв.м. и надстрояване на трети етаж с площ 77 кв.м.
Не бе постигнато съгласие по предложението на Александър Гагов за провеждане на конкурс за отдаване под наем за 10 години на петно с площ 20 кв.м. в двора на СОУ “Христо Смирненски” в Света Петка за продажба на закуски. Съветникът от ДПС И. Моллов, който е и учител в Света Петка, попита дали е поискано мнението на директора на училището. Той припомни, че преди 2 години предишният Общински съвет е закрил въпросният обект по искане на училището, тъй като там се събират селските ергени и се пречи на учебния процес.
“Ако е толкова важно мнението на директора, ние за какво гласуваме. Мнението на едно лице е субективно, а ние сме 29 човека.”, заяви Ал. Гагов. Срещу позицията му се изказа Тома Пачалов, според когото в подобни случаи местният парламент има добра практика да се допитва до мнението на директорите на училища. Остро възрази и София Ключкова, която каза, че училището не може да е кръчма и че право на директорите е да решават какво ще става в учебните заведения.
Въпреки двете гласувания предложението на Ал. Гагов не успя да събере 15 гласа и председателят Д. Кехайова обави, че не се приема. А дали след разгорещените спорове на следващата сесия пак ще видим внесени по подобен начин проекти? Само голям оптимист би отговорил отрицателно.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай