Велинград - online - Прокурор обвинен за обсебване 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Прокурор обвинен за обсебване
Публикувано 2012-11-06 09:48:42 от Темпо

Срещу Асен Василев, прокурор в Районна прокуратура - Велинград, и неговата съпруга Радостина е повдигнато обвинение за противозаконно разпореждане с чужди вещи по чл. 206 от Наказателния кодекс. Разследването по случая се води от Софийска градска прокуратура и е започнало след сигнал, подаден в Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП).

Двамата са получили призовки като обвиняеми на 26 октомври, а на 1 ноември 2012 г. са задържани при съвместна акция на ГДБОП, Софийска градска прокуратура и следователи. Обвинени са за обсебване на 21 автомата за топли напитки във Велинград, които били собственост на местна частна фирма, но ключовете за автоматите и печалбите от оборота се държали от обвиняемите. Прокуратурата е определила най-леката мярка за неотклонение за Асен и Радостина Василеви - подписка.
Заради поста на Асен Василев по случая се е самосезирала комисията “Професионална етика и превенция на корупцията” към Висшия съдебен съвет, която е поискала пълна информация от Софийска градска прокуратура. По искане на прокуратурата Асен Василев е отстранен от длъжност до приключване на разследването.
Според чл. 206 от Наказателния кодекс, по който е повдигнато обвинението, който противозаконно присвои чужда вещ, която владее или пази, се наказва с лишаване от свобода до 6 години. Ако обсебването е в особено големи размери, наказанието може да достигне затвор от 5 до 15 години, лишаване от права и конфискация на имущество. Тепърва обаче случаят ще се разплита и обвиненията ще подлежат на доказване пред съда.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола