Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.11.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.11.12
Публикувано 2012-11-06 09:50:53 от Темпо

ГЪБИ Областната дирекция по безопасност на храните ще унищожи 500 килограма гъби, открити в незаконен обект във Велинград. Гъбите са диворастящи и са били бланширани, но поради съмнения за произхода и качеството им няма да стигнат до пазара.


СРЕДИЩНИ Седем училища от община Велинград получиха статут на средищни. С постановление, обнародвано на 2 ноември 2012, Министерският съвет утвърди списък на средищните училища, в който влизат школата в Абланица, Биркова, Грашево, Кръстава, Пашово, Света Петка и Сърница. Държавата финансира пътуването и целодневното обучение на учениците от околните селища до средищните училища. Парите се осигуряват от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

ДПС На 3 ноември в Пазарджик се проведе областната отчетно-изборна конференция на ДПС. За областен председател на партията е преизбран досегашният лидер Юмер Хамза, който е бил и единственият кандидат за поста. В момента г-н Хамза е директор на училището в Света Петка.

СЦЕНА На 9 ноември на сцената на читалище “Отец Паисий” във Велинград отново ще видим спектакъл с участието на Стоянка Мутафова. Голямата актриса ще участва в пиесата “Михал Мишкоед” по Сава Доброплодни.

ПРАЗНИК Училищата във Велинград отбелязаха с различни прояви деня на народните будители 1 ноември. Най-много бяха инициативите в Основно училище “Неофит Рилски”, което чества деня като свой патронен празник с много спортни състезания и среща на бивши и настоящи преподаватели. СОУ “В. Левски” организира поход в гората, след като ден по-рано ученици от 12-ти клас поеха ръководните постове в училището: Илия Семерджиев стана директор за един ден, подпомаган от помощник-директорите Каролина Бачова и Мария Ангелова. БЕЗОПАСНОСТ В читалището в Ракитово на 30 октомври се проведе среща, посветена на безопасността на движението на учениците. Комисията към СОУ “Св. Климент Охридски” поиска да се поставят пътни знаци, които да забранят влизането на МПС в училищния двор и да се изгради демонстрационна площадка за майсторско управление на велосипед, за да може децата да учат правилата за движение в реални условия. Стартира и благотворителна кампания за набиране на средства за ученика Иван Нунев, пострадал при пътно-транспортно произшествие.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води