Велинград - online - И кръвната група е важна за здравословното хранене 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

И кръвната група е важна за здравословното хранене
Публикувано 2012-11-13 08:31:41 от Темпо

За шести път в Професионалната гимназия по икономика и туризъм ГИТ “Алеко Константинов” Велинград се проведе фестивал на здравословното хранене, като част от отбелязването на световния ден на борбата със затлъстяването. Приятното слънчево време по обяд на 6 ноември позволи станалата вече традиционна изява да се осъществи в двора на школото. Сред поканените гости бяха ученици от велинградски училища и деца от съседната детска градина “Слънчице”.

Тази година фестивалът премина под надслов “Хранене според кръвната група”. С кратка програма двама водещи представиха интересни факти за връзката между кръвните групи на хората и храните, които те трябва да предпочетат, ако искат да се хранят здравословно. Още от часовете по биология в училище се знае, че при хората има 4 кръвни групи - 0, А, Б и АБ, които според наличието или не на Резус фактор се определят като положителни или отрицателни. Учените са открили връзката между кръвните групи и различните храни, които за едни са полезни, а за други - не толкова. Организаторите се бяха постарали да осигурят подходящ а информация във вид на листовки, чрез които показваха за всяка отделна кръвна група кои храни са препоръчителни, кои не е добре да се консумират и кои са неутрални - нито са полезни, нито вредят.
Директорът на училището Александър Табаков раздаде сертификати за отлично свършената работа от учениците, които бяха подготвили най-подходящите храни и напитки за хората със съответната кръвна група. Изобилие от най-различни видове ястия, хапки и напитки бяха подредени професионално на масите и всички присъстващи можаха да се уверят в техния привлекателен външен вид и приятен вкус с гарантиран здравословен ефект.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай