Велинград - online - Кристална пирамида от Осло за най-добър учител на “JA” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кристална пирамида от Осло за най-добър учител на “JA”
Публикувано 2012-11-13 08:40:53 от Темпо

Г-жа Людмила Рижук, преподавател в СОУ “Васил Левски” Велинград, се завърна от Осло с кристална пирамида - наградата за най-добър учител по програма “Предприятие без граници” на “Джуниър Ачийвмант” (“JA”) за 2012 г. Високото отличие бе връчено на официална и великолепно организирана церемония в норвежката столица Осло на 30 октомври 2012 г.

По традиция тазгодишният учител на годината получава своето отличие от миналогодишния. Интересното в случая е, през 2010, 2011 и 2012 г. наградата последователно печелят тримата учители от Дания, Италия и България, които създадоха съвместна ученическа компания и с нея завоюваха множество международни отличия. “Когато попаднах в техния екип, разбрах как трябва да се работи, защото са страхотни професионалисти”, сподели след получаването на наградата г-жа Рижук.
Людмила Рижук е родена в Украйна, в семейството на учители на математика и физика. В родината си работи като инженер-програмист в информационен център към Министерството на леката промишленост в Киев. Омъжва се, идва във Велинград и започва работа като учител в Бирково, а след няколко специализации от 1995 г. работи в СОУ “Васил Левски” като преподавател по информационни технологии на английски език. През 2004 г. г-жа Рижук е първата учителка във Велинград, която започва да работи по програмата “Джуниър Ачийвмънт” и още следващата година в СОУ “В. Левски” е създадена първата ученическа компания. Така започва обучението по предприемачество и бизнес в реални условия, благодарение на което вече десетки ученици учат трудните уроци как се създава и управлява фирма, как се работи в екип, как се печелят международни контакти и отличия.
Работата по “Предприемачество без граници” продължава: само след дни в СОУ “Васил Левски” ще бъде даден старт на тазгодишните три ученически компании, от които очакваме нови успехи.
Темпо









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай