Велинград - online - ПОЩА: Страх от наводнение 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПОЩА: Страх от наводнение
Публикувано 2012-11-13 08:49:53 от Темпо

Гатанка за кметове, общински съветници и областен управител:

Дървета има, гора не е.
Корито има, река не е.
Що е то?

Това е река “Еленка” - уникален резерват! Живеещите на улиците “Вела Благоева” и “Еленка”, успоредни на реката, сме възмутени и обезпокоени от спокойствието на кметската управа в града. Страхуваме се от наводнение, а такова сме преживели два пъти и знаем какво е.

Нашето безпокойство е основателно, защото коритото на реката е обрасло с гъст върбалак, запълнено е с доста наносен материал. Не е почиствано много години, въпреки нашето настояване пред зам.-кмета Атанаска Хрисчева тази пролет при обилното снеготопене. При телефонните разговори ни успокояваха, че работят по въпроса и чакат нареждане от областния управител. После мина една внушителна по броя на членовете си комисия, за да огледа. Направиха си разходката и нищо не се предприе.
Двата моста в близост до бившата фабрика за детски играчки са затлачени с боклуци. Не е възможно да поемат по-големи количества вода заедно с предметите, които водата носи като клони, дървета и др. Нивото на коритото е само на 50-60 см. от основите на мостовете. Колко вода ще пропуснат? Преди няколко дена земекопна машина на фирма “Металика” почисти само 5 м. пред и 3 м. между мостовете. А отдолу боклуците си стоят. Те трябва да се извадят на ръка. Но кой и кога? Същото е направено и при по-горния мост на ул. “Й. Николова”. С това общината само ще се оправдае, че нещо е свършила. Проблемът си остава!
Изсичането на върбите не е решение. Те трябва да се изкоренят. Всяка есен все се намира някой да отсече по-дебелите клони за дърва. А по-дребните остават на купчини в коритото. На пролет върбите пак избуяват. Ние и да искаме, не можем да си помогнем, защото трябва техника и най-вече отговорност и изпълнение на служебни задължения от общинската управа.
Има група, финансирана по проект на ЕС. Цяла година те получават заплати за работа по реките и деретата. Защо не виждаме нещо свършено от нея?
Как да бъдем спокойни? Кой може да даде гаранция, че реката няма да придойде? При всяка прогноза за обилни валежи сме на нокти. Общината изчаква първо да дойде бедствието, да се наводнят къщите ни, да се запуши канализацията, да разруши скоро асфалтираната улица и тогава да се сети, че да почиства речните корита, е нейно задължение.
Каним г-н Лебанов да намери малко време и лично да установи вярно ли е това, което казваме.
От семейства Илиеви, Стоилови, Сейменови, Христови, Семерджиеви, Пееви

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води