Велинград - online - Празнуваме деня на християнското семейство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празнуваме деня на християнското семейство
Публикувано 2012-11-20 09:09:57 от Темпо

Всяка година на 21 ноември отбелязваме Деня на християнското семейство. Въведение Богородично е един от дванадесетте големи християнски празници, почитан както от православните, така и от католиците. На този ден Света Дева Мария е въведена в Йерусалимския храм от своите родители Йоаким и Ана, за да се отдаде в служба на Светия Господ Бог и да се подготви за изключителната си мисия - да бъде майка на Божия син. Само на 3-годишна възраст тя изкачва сама петнадесетте стъпала до входа на храма, където я чака нейният покровител и благочестител Първосвещеник Захария.

Според традицията, в този ден родителите водят децата си в Божия храм, а след това всички прекарват деня си заедно. Семейството се събира около празничната трапеза с вкусни гозби и погача, а масата остава неразтребена през нощта, за да може Богородица да се нахрани и да благослови къщата. В православните църкви се изнася иконата, изобразяваща как Малката Богородица се изкачва към висотата на духовното съвършенство, а католиците получават своето първо причастие.
В ОУ ”Христо Ботев” - Велинград всяка година се провежда вътрешноучилищен конкурс, посветен на Деня на християнското семейство. В него с желание и новаторство участват ученици от първи до осми клас. В пет категории - разказ, стихотворение, есе, рисунка и снимка мерят сили за призовите места нашите поети, писатели, художници и фотографи. Произведенията на децата се подреждат във фоайето на училището и могат да се разгледат в сайта на училището. Отличените творци на първите три места получават предметни награди, а всички участници - похвален лист. Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани на сайта на училището на 22.11.2012 година.
На 21 ноември четвъртокласници поздравяват децата от подготвителните групи от детските градини в квартал Каменица с тематични картички и тържества. Учениците, изучаващи ЗИП Религия, оцветяват икони, посещават колективно църква, с разкази и стихотворения отбелязват почитта и преклонението си пред Божията майка.
Лора Методиева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България