Велинград - online - ЛТУ прави “Зелена академия” във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ЛТУ прави “Зелена академия” във Велинград
Публикувано 2012-11-20 09:13:43 от Темпо

“Зелена академия” е инициатива на Лесотехническия университет - София, получила финансовата подкрепа на фондация “Америка за България”. Практиката в САЩ позволява на земеделските производители да черпят научна информаци и опит директно от специалистите във висшите учебни заведения: например фермерът Х може да зададе въпрос защо овощно дръвче в неговото ранчо не се развива добре и това питане да получи конкретен отговор от екип учени. “Зелена академия” е плод на желанието и в България да бъде изградена подобна целенасочена система на комуникация, благодарение на която със средствата на науката да решава конкретни проблеми на хората.

На 1 декември 2012 г. домакин на “Зелена академия” ще бъде Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев”. Събитието е под патронажа на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, а организатор е Службата за съвети в областта на биологичните ресурси “БИОРЕС” на ЛТУ - София.
Главна цел на инициативата е да се създадат условия за директен контакт между академични среди, професионалисти, администрация, бизнес и местна общественост по широк кръг от теми: гори и горски продукти, околна среда и биоразнообразие, планинско земеделие и животновъдство, дом и градина, храни и здраве.
В рамките на “Зелена академия” ще има презентации по тези теми и ще бъде организирано изложение. Желаещите да представят своята дейност и продукти ще могат да го направят в рамките на малки щандове или на 30-минутна презентация. Добрата новина за тези, които проявяват интерес, е че участието в “Зелена академия” е безплатно.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България