Велинград - online - Активни в Световната седмица на предприемачеството 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Активни в Световната седмица на предприемачеството
Публикувано 2012-11-20 09:16:35 от Темпо

За пета поредна година организацията “Джуниър Ачийвмънт-България” е домакин на Световната седмица по предприемачество, която се проведе от 12 до 16 ноември 2012 г. През този период седмицата беше отбелязана със 141 инициативи като открити уроци, информационни срещи и иновационни лагери в 22 области в страната, в които ще се включат близо 5000 ученици.

СОУ “Васил Левски” във Велинград също се включи в Световната седмица на предприемачеството. Първата изява беше открит урок в XII Б клас по предприемачество и бизнес на тема: “Комуникация в бизнеса и бизнес етика”, изнесен пред учители по география и икономика от училища в общините Велинград и Ракитово. Под ръководството на преподавателя Васил Аврамов и с активното участие на учениците чрез симулация на реална обстановка и ролева игра на близка до действителността ситуация бяха демонстрирани умения за водене на преговори от страна на 4 фирми с различна дейност. В крайна сметка, показвайки работа в екип, комуникативна култура и овладени принципи за водене на преговори, всяка фирма постигна първоначалните си цели като защити собствените си интереси, но без да засяга интересите на останалите участници в бизнес сделката.
От 16 до 18 ноември в София 20 ученици от СОУ “Васил Левски”, водени от преподавателката Людмила Рижук, участваха в открит урок по предприемачество и бизнес етика заедно с представители на още две училища В тези дни бе и финалът на националното състезание “Иновационен лагер”. Сред финалистите в състезанието беше и десетокласничката Иванина Аврамова.
На 15 ноември в училището се представиха трите ученически компании по програмата “Джуниър Ачийвмънт”, които започват своята дейност. Това са “YOUNG RECCLERS”, “SMART PROTECTY” И “GREEN FUTURE”. Първите две са нови и са съставени от десетокласници, а третата е на ученици от XI клас, които вече имат зад гърба си едногодишен опит в областта на екологичните проблеми. Новите компании предствиха своите структури, мото и лого, както и намеренията си в грижите за по-чиста околна среда. Представянето на ученическите компании приключи с подписването на договори за съвместна дейност и сътрудничество между фирмите и училишето, което ще предостави материална база за дейността на предприемачите.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай