Велинград - online - 12 дръвчета сложиха начало на “Гората на Лайънс” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

12 дръвчета сложиха начало на “Гората на Лайънс”
Публикувано 2012-11-20 09:20:57 от Темпо

12 дръвчета - колкото е броят на дамите, члуневащи в “Лайънс клуб” във Велинград, сложиха началото на това, което след години ще бъде “Гората на Лайънс”. Дръвчетата бяха засадени сутринта на 17 ноември в градинката до Вельова баня близо до мястото, където като пример как една добра идея може да бъде провалена, продължава да боде очите това, което трябваше да бъде площадка за скейборд. Идеята на “Лайънс” няма да има подобна съдба, защото членовете на клуба са амбицирани да вложат лични време, средства и работа в делото, с което са се захванали.

В световен мащаб “Лайнс” работи по две основни цели: помощ за незрящите и зелена природа, разказа Сашка Кацарова. Всеки клуб по света има традиция да засади дръвчета, което вече се случи и във Велинград. 12-те дами засадиха сребролистни липи, обикновен и сребролист явор, като специално благодариха за дарените от ДГС “Алабак” фиданки. Всеки нов член на клуба ще засажда своето дръвче и така “Гората на “Лайнс” ще става все по-голяма, а напролет може да бъдат добавени и иглолистни фиданки. От клуба отправиха благодарност и към Община Велинград за осигуреното място за засаждане на дръвчетата.
Местният клуб на “Лайнс” вече работи и по другата основна цел на движението, като подготвя провеждане на профилактични очни прегледи на децата в детските градини. Насочили са се към профилактиката в ранната детска възраст, защото за всички е ясно колко натоварени са днес децата от урбанизацията и компютризацията и колко от родителите нямат време да обърнат внимание на режима на зрението на своите малчугани. Обичайната ситуация е детето да бъде заведено на лекар само ако има видим проблем, а практиката показва, че е от изключителна важност заболяванията, свързани с очите, да бъдат хванати навреме и нужните корекции да се направят в ранна детска възраст.
За осъществяването на профилактичните прегледи ще съдействат д-р Светла Благова и д-р Даниела Атанасова, като предварително ще се търси информирано съгласие от страна на родителите. В рамките на една година прегледите ще бъдат направени във всички детски градини на територията на общината. В скоро време прегледите ще започнат в детските градини във Велинград.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води