Велинград - online - Занемареното Чепино 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Занемареното Чепино
Публикувано 2012-11-20 09:25:42 от Темпо

Живеещите в Чепино ясно виждат, че в техния квартал почти нищо не се е променило не само през последните 10-20 години, а отпреди половин век и повече. Един от кварталите на СПА столицата на България има вид на обикновено село. Дори това твърдение да звучи пресилено, има достатъчно факти, които могат да го потвърдят.

Ето няколко примера: липсва строителство на нови общински сгради, а съществуващите (старата сграда на читалището) са занемарени; много странични улици са в окаяно състояние, отдавна неасфалтирани и с множество дупки по тях; дори и на централния булевард “Съединение” има участъци от тротоарите, кото са застлани със стари негодни плочки; напълно остарялата и амортизирана водопроводна мрежа и канализация създават непрекъснато проблеми и авариите са почти всеки ден; прокопаните улици за водопроводи към новите хотели се превърнаха в неравни, вдлъбнати и изпъкнали павирани пространства; започната и недовършена защитна стена на реката; мръсни и неподдържани топила. Картината се допълва и от зачестилото движение на цигански каруци по площада и естествения резултат от това - конски фъшкии по улиците. Различните общински власти през последните години са направили твърде малко, за да превърнат Чепино в уреден и съвременно развиващ се квартал с добра инфраструктура, привлекателно място за гости и туристи.
И за да бъдем обективни, трябва да посочим и направеното до момента: нова пристройка към старото читалище, в която се помещава библиотеката; бившата зала “Знаме на мира”, която сега изпълнява ролята на читалище; ремонтираната стара сграда, където е било навремето кметството и сега е пощенският клон; нова ЦДГ “Еделвайс”; асфалтирани и позакърпени тук-там улични настилки; поставени нови плочки на тротоарите по улиците “Братя Маврикови”и “Д. Благоев”; една от баните заработи след 2-годишно прекъсване, но другата продължава да е затворена; добре поддържано парково пространство около паметника на площада; благоустрояване на парк “Клептуза”, но без напоителна система!
Тук трябва да се добавят и редица идеи и проекти, които си останаха само на книга. Обяснението, че е криза и е трудно да се направи нещо, не е сериозно, защото не винаги е имало криза, а състоянието не се е променяло, няма развитие, просто за Чепино времето е спряло.
Георги Дишлянов


_MEDIANAME : chepino_stara_1.tif   

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България