Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Всяко зло за добро? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Всяко зло за добро?
Публикувано 2012-11-20 09:39:25 от Темпо

Дойде време да проверим известната поговорка на практика. Вече е ясно, че фирмата-изпълнител на ремонтите в участъка Варвара - Велинград - Юндола тази година няма да извърши и предвиденото в проекта асфалтиране на републиканската пътна мрежа във Велинград (от входа на града при жп.надлеза до изхода за Юндола). Това осигурява на общината отсрочка поне от половин година, за да изпълни задачата, която незнайно по какви причини стои неизпълнена от лятото: да се осигури финансиране, да се избере изпълнител и да бъде подменена ВиК-мрежата в участъка, който предстои да бъде асфалтиран.

Ако първо не бъдат направени ремонтите по водопроводната мрежа, по проекта ще сложат нов асфалт, но още при първата авария ще трябва да го разкопаваме. В условията на проекта, финансиран с европейски средства, е залегнала забрана: 5 години след полагането на асфалта не е разрешено да се правят ремонти на подземна инфраструктура. От една страна това значи, че не се ли направи подмяна на водопровода преди асфалтирането, то няма има нови тръби и в следващите 5 години. От друга страна ВиК авариите по ул. “Юндола” са почти всяка седмица и познайте какво ще се случи с новия асфалт. Всичко това е известно на експертите в общината, но през цялото лято на 2012 година по проблема имаше само обещания в бъдеще време.
Сега заради удължения срок на големия проект общината получава ценен бонус - още време да си проведе процедурите и да създаде организация през пролетта на 2013 година ВиК ремонтите от приказки да станат факт. “Всяко зло за добро”, но... първо някой трябва да си свърши работата!
И нека общинарите да не забравят, че вече втора година хората търпят финансови загуби и куп неудобства заради затварянето на пътя с надеждата, че на финала на всички ремонти и ние, и туристите ще пътуваме като европейци. За подмяната на водопроводите бе загубено много време, но както се казва в друга поговорка: “По-добре късно, отколкото никога”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай