Велинград - online - Пак отложиха отварянето на дефилето - до 15 декември 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пак отложиха отварянето на дефилето - до 15 декември
Публикувано 2012-11-20 09:45:09 от Темпо

“Пътят Варвара - Велинград ще бъде отворен до средата на декември. Надяваме се дотогава ремонтните дейности по пътищата в областта, които са част от ЛОТ 22 Б, да приключат”, съобщи на пресконференция на 14 ноември областният управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов.
По предварителния график, утвърден от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ), дефилето трябваше да бъде отворено на 15 ноември 2012 г.
Сега този срок е удължен с един месец и се очаква движението да тръгне по ремонтирания път на 15 декември - нещо като коледен подарък за всички, които ползват обходните маршрути за Велинград вече половин година .
Новината бе посрещната с тревога заради наближаващата зима. Ако падне сняг, участъкът Юндола - Белово от пътя за София, става труднопроходим. Същото важи и за дефилето Батак - Пещера.
На срещата в Областната управа бе отчетено, че до момента изпълнението на обект Лот 22 е на 54%, като бетоновите работи са общо 32 500 куб.м., а положеният асфалт е 77 хиляди тона. В Лот 22 влизат ремонтните дейности по три пътни отсечки, чието състояние към момента по данни на Областната управа е следното:
За УЧАСТЪК 1 Път III-8402 с.Варвара - Септемврийски ханчета: изпълнен е неплътен асф. бетон (биндер) и предстои полагане на плътен асф. бетон през 2013 г.
За УЧАСТЪК 2 Път II-84 с.Звъничево - Велинград - Юндола: изпълнен е неплътен асф.бетон (биндер) от с. Звъничево до начало с. Братаница; от края на с.Братаница до край с. Варвара; от ЖП надлез в с.Варвара до ЖП прелез; от гара Костандово до началото на Велинград; от край Велинград до край с. Юндола. В момента се изпълняват следните строителни дейности: асф. работи - полагане на биндер; монтиране на нова стоманена предпазна ограда; изпълнение на пълна конструкция в Братаница, след Варвара, в района на Гара Костандово. Във Велинград не са извършвани ремонти поради предстоящо изграждане на ВиК-проводи.
За УЧАСТЪК 3 Път III-8402 Септемврийски ханчета - АМ “Тракия”: изпълнен е неплътен асф. бетон по цялото трасе, без регулацията на с.Виноградец. Надлезът в Септември ще бъде завършен до 30 ноември 2012 г. В същия срок ще бъде завършен мостът над река Марица след Злокучене. Във Виноградец се изпълнява пълна конструкция.
В Областната управа бе отчетена и работата по рехабилитацията на Път II-84 Юндола - Разлог. В участъка, който е на територията на Пазарджишка област (от края на Юндола до бензиностанцията при с. Аврамово) е изпълнено: нивелетно фрезоване, машинно изкърпване, студено рециклиране + биндер. Предстои полагане на биндер.
По пътя Батак – Доспат е положен плътен асф. бетон от края на Батак до местност “Друма” (Паметник) - 4км и от местност “Картела” до язовир “Голям Беглик”. Неплътен асф.бетон е положен по цялото трасе, без регулацията на Батак и местата, където има подпорни стени. По пътя предстоят обезопасителни дейности, а ремонтните дейности ще продължат напролет.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай