Велинград - online - Цветя в огледалото на душата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Цветя в огледалото на душата
Публикувано 2012-11-27 08:42:03 от Темпо

Сигурно всеки човек поне веднъж в живота се е опитал да нарисува цвете. Това е лесна задача само на пръв поглед, художниците от опит знаят, че да се рисуват цветя е много благодатна, но и много трудна работа.
На цветята е посветена новата изложба на архитект Ели Главеева, която бе открита в Художествената галерия вечерта на 19 ноември и ще продължи до 4 декември 2012 г. Уредникът на галерията Бранко Манушев подчерта, че цветето е едно от най-съвършените творения на природата и е свързано с най-хубавите и съкровени мигове в човешкия живот.
Но за да нарисува цвете, в днешните трудни времена художникът трябва да бъде своего рода отшелник, да съумее да постигне уединение и така да съхрани себе си. Точно това е успяла да постигне Ели Главеева в картините на цветя, които Бранко Манушев посъветва да бъдат гледани отблизо.
Защо точно тази изложба и защо цветя? Отговаряйки на този въпрос, арх. Главеева също обърна поглед към суровото време, в което живеем - време, което налага компромиси и мнозина работят не това, което искат, а за да оцелеят; общото настроение е тягостно, в отношенията между хората повече е прозата, липсват топлината и красотата. А точно цветята олицетворяват красотата, излъчват хармония и дават сила да продължиш напред. Затова с тази изложба подарява на хората положителната енергия на 45 картини на цветя под общ наслов “Деца на слънцето”. Всеки, който пожелае, може да поръча копие на изложените картини, включително и в намален размер.
Картините са различни и като техника, и като излъчване. Общото е цветето в центъра като символ на вечната красота и динамичния фон, символ на нашия живот, който идва и си отива. “Най-добрата част от душата ми се оглежда в тях”, сподели Ели Главеева и призова хората да ги гледат не с главата, а със сърцето си.
Магията на тази изложба е, че всяко цвете успява да намери път към сърцето на този, който го гледа. Първи усетиха това гостите на откриването - много приятели и ценители на твореца Ели Главеева. С езика на цветята тя разказва една дълбоко емоционална история за радост, хармония, топлина, вяра, устременост, жизнеустойчивост... Историята на една жена, която има силата да бъде себе си и таланта да изрази душата си в цвят.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води