Велинград - online - Образование за околна среда 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Образование за околна среда
Публикувано 2012-11-27 08:46:41 от Темпо

На 22 и 23 ноември в една от конферентните зали на хотел “Здравец” във Велинград се проведе семинар с учители от област Пазарджик. На него бе представено учебното помагало “Управление на околната среда за по-добър живот в училищата”, което е предназначено за ученици от I до VI клас. Семинарът бе организиран от МОСВ и РИОСВ - Пазарджик със съдействието на СОУ “Васил Левски” - Велинград. Това е едно от мероприятията по проект “Управление на околната среда за устойчив начин на живот в българските училища”, финансиран от Белгия чрез фламандското правителство.
Основната идея на проекта е да се повиши екологичното съзнание и култура на обществото, като първите стъпки трябва да се направят в училищата. За целта се използва белгийския опит в областта на екологията и опазването на околната среда.
Помагалото е разработено от МОСВ и е издадено през 2010 г. Основното му предназначение е насочено към това да улесни училищата в процеса на създаване и поддържане на Програма за управление на околната среда чрез насърчаване на разнообразни екологични мерки и активно участие на цялата училищна общност.
По същото време директорът на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов взе участие в кръгла маса на тема “Образование за околна среда”, която се проведе на 22 ноември в хотел “Шератон” в София. Форумът бе открит от министъра на екологията Нона Караджова, а целта на дискусията бе да се обобщи натрупания опит и да бъдат обсъдени нови идеи за образование, насочено към устойчиво развитие и опазване на околната среда.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай