Велинград - online - Санират училище и две градини 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Санират училище и две градини
Публикувано 2012-11-27 08:55:41 от Темпо

На 21 ноември Община стартира реализацията на проект по Оперативна програма “Регионално развитие”. Дейностите по проекта целят създаването на благоприятна и здравословна среда за отглеждане и обучение на деца в детските градини “Митко Палаузов”в Ракитово и “3-ти март” в Дорково и в оздравителното средно-образователно училище “Христо Смирненски”.

След проведено обстойно проучване на сградите са изготвени предложения за енергоспестяващи мерки и екологичен анализ. В рамките на първия етап на реализация на проекта в ОСОУ “Христо Смирненски” протичат активни процеси по саниране на сградата и е подменена дограмата, а в ОДЗ “Митко Палаузов” в Ракитово е подменена дограма и фасадата е готова на 90%. В ЦДГ “3-ти март” в Дорково е сложен фибран и се работи върху вътрешната изолация.
Според специалистите с въвеждането на енерго-спестяващите методи в сградите на учебните заведения температурните стойности през зимните месеци ще достигнат желаните 18.5 градуса в училището и 20 градуса в детските градини. Ще се постигне и равномерно отопление на коридорите и мокрите помещения и здравословната и комфортна среда за учениците и преподавателите. Проектът ще се реализира в периода ноември 2012 - април 2013 година, а общината подготвя и проекти за саниране на още обществени сгради, включително на Общинска администрация в Ракитово и кметствата в Костандово и Дорково.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България