Велинград - online - Тази зима ще е по-топла в 5 сгради в община Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тази зима ще е по-топла в 5 сгради в община Ракитово
Публикувано 2012-11-27 09:00:42 от Темпо

Тази година СОУ “Св. Климент Охридски” в Ракитово получи хубав подарък за своя патронен празник - сградата на училището беше основно санирана с европейски средства от фонд “Козлодуй”. На 23 ноември лентата на обновената сграда прерязаха заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и кметът на община Ракитово Любомир Петков.

Сред официалните гости на тържеството бяха още депутатът от ГЕРБ Ангел Даскалов, областният управител Дончо Баксанов и неговата заместничка Ваня Минкова, председателят на Общинския съвет Валентин Хаджимосков и съветници, Ваня Апостолова от РИО - Пазарджик, директори на училища от общината и представители на двете фирми, изпълнили ремонтните дейности - “Главболгарстрой” и “Кристал Корпорейшън”.
Иво Маринов изтъкна ползите от санирането на училището - пестене на енергия и опазване на природата. Гаранционният срок на ремонта е 5 години, като през целия период училището ще дава доклади за направените икономии на гориво. Зам.-министърът призова учениците да пазят направеното и да спазват всички инструкции за ефективното използване на сградата.
Д-р Дончо Баксанов благодари на Министерството на икономиката за подкрепата към усилията на Община Ракитово за обновяване не само на тази, а на още 4 сгради по същия проект - ОУ “Христо Ботев” в Ракитово, читалище “Просвета” и ЦДГ “Славейче” в Костандово и ОУ “Христо Ботев” в Дорково. Той гарантира подкрепата на Областна администрация за всички идеи на община Ракитово за превръщането й в привлекателен туристически център в Родопите. Областният управител дари енциклопедия за Пазарджик и областта за училищната библиотека.
Благодарности към министерството и фирмите-изпълнителки отправи и кметът Любомир Петков. За него този ремонт е знаков, тъй като е по първия договор, който е подписал, встъпвайки в кметската длъжност точно преди година. Емоционално бе словото на директора на СОУ “Св. Климент Охридски” Таня Гаралова, която подчерта пълното разбиране от страна на кмета към проблемите на училището.
Отец Стоил Лазаров извърши тържествения водосвет, а деца от ЗИП Религия рецитираха обичани български стихове. След прерязването на лентата гостите разгледаха училищната сграда, която обещава по-топли часове през зимата за ученици и преподаватели.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай