Велинград - online - Емил Кабаиванов, председател на СДС: СДС оставя Костов в историята и тръгва на ч 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Емил Кабаиванов, председател на СДС: СДС оставя Костов в историята и тръгва на ч
Публикувано 2012-11-27 09:06:51 от Темпо

Сини активисти от цялата Пазарджишка област се събраха на 24 ноември на областен съвет, който се проведе в хотел “Аура” във Велинград. Участваха председатели и секретари на СДС от всички общини, общински съветници и членове на младежката организация. Две основни теми се откроиха в разгорещената дискусия: сблъсъците в СДС през изтеклата седмица заради номинацията на Петър Стоянов за член на Конституционния съд и наближаващите парламентарни избори. В областния съвет взе участие и лидерът на СДС Емил Кабаиванов, с когото разговаряхме в една от почивките на форума:

- Г-н Кабаиванов, как тръгва СДС към предстоящите парламентарни избори - като опозиция, която ще гласува против бюджета на управлявящите или в тандем с ГЕРБ, скрепен от общ кандидат за Конституционния съд?
- СДС прие решение за пътя, който ще следва и то е за самостоятелно явяване на изборите като СДС с политически партньори други десни партии. Но няма да прави нова коалиция, а ще приеме в листите изявени десни авторитети, които през годините, без да са били членове на СДС, са доказали висок морал и не са нанасяли удари върху СДС. Обединение с Костов, за което говорят някои хора, след тази грозна кампания срещу кандидатурата на президента Петър Стоянов за конституционен съдия, е невъзможно. Ние имаме различни ценности: в СДС няма хора, свързани с приватизацията, няма кредитни милионери, няма хора, свързани с ДС. СДС ще продължи своя път като най-стара дясна партия на чисто, като остави Иван Костов и тези около него в историята. Нека българският народ да съди за нас по делата ни, а принципите на СДС ще са наше верую.
- Какви са настроенията преди изборите в местните структури, след 12 години извън властта иска ли партията вече да влезе в управлението?
- Това не е водещо. СДС е чист, защото 23 години не е влизал в безпринципни сделки и екзотични коалиции и в трудни моменти за нас водещи са били интересите на България, а не тяснопартийните. Нашата цел номер едно е в следващото Народно събрание групата на СДС да бъде по-голяма от несъществуващата вече група на Синята коалиция. За следизборни коалиции е рано да говорим преди българските граждани да подредят с гласуването си състава на парламента.
- Изпитвате ли лично разочарование от отказа на Петър Стоянов да приеме номинацията за член на Конституционния съд и ще издигне ли СДС друг кандидат?
- За нас президентът Петър Стоянов е фаворит номер едно като кандидат с безспорни качества и авторитет. Докато той не съобщи окончателното си решение, не сме обсъждали втора кандидатура. След Националния съвет на СДС този понеделник ще стане ясно дали СДС ще има втори кандидат, а името му ще съобщим, след като ръководството на партията вземе решение във вторник (27 ноември). Кандидатурата на Петър Стоянов срещна всеобщо одобрение, което ме радва, защото бях в основата тя да бъде предложена.
- Но срещна и доста критики заради начина, по който бе предложена - не през парламента, където се номинират кандидатите за Конституционния съд, а след ваша среща с премиера Бойко Борисов. - Не, начинът беше абсолютно открит, а решението бе колективно и по правилата. Няколкото депутати, които твърдят, че има нарушения, лъжат - те бяха поканени, но не дойдоха на срещата. Разговорът ми с Бойко Борисов беше между двама политически лидери, поискан от мен и принципен. Аз заявих, че СДС ще издигне кандидат за Конституционния съд, за да потърся подкрепа от ГЕРБ. От коя друга партия да търсим подкрепа - от БСП или ДПС ли?! Има правила и те са спазени. Зададох въпрос към групата около Костов защо беше нормално да издигнат Екатерина Михайлова и да искат СДС да гласува за нея, а не подкрепят по-силната кандидатура на безспорния обединител на десницата Петър Стоянов? Питам групата на Надежда Нейнски - Мартин Димитров, които искат да правят фракции в СДС, защо да се обединяваме с най-големия враг на СДС Иван Костов, а не желаят да подкрепят най-авторитетния ни кандидат Петър Стоянов? Няма логични отговори на тези въпроси!
- В тази драматична за СДС ситуация ще се стигне ли до изключване на депутати от партията?
- За мен изключването не е основен въпрос. Нека първо се чуе мнението на партията, днес не мога да гадая. Някои от депутатите безвъзвратно са скъсали връзката със своите избиратели по места, имат себе си за самодостатъчни. Точно тези са най-кресливи срещу Петър Стоянов, а за повече от 3 години не са направили една приемна в избирателните си райони, не са отишли на един областен съвет на СДС и трябва да са готови да понесат моралната присъда за това.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води