Велинград - online - Рог на изобилието от идеи и майсторлък в кухнята 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Рог на изобилието от идеи и майсторлък в кухнята
Публикувано 2012-12-04 09:29:08 от Темпо

“Рогът на изобилието” - това е името на кулинарния шедьовър, сътворен от д-р Людмила Лулева, който стана емблема на тазгодишната изложба, организирана от Сдружението на велинградските жени “Нежна сила”. Основният замисъл, вложен в “Рогът на изобилието”, е да носи посланието за богатството и щедростта на природата и да ни напомня да живеем и да се храним здравословно и природосъобразно, сподели д-р Лулева. А председателката на “Нежна сила” Росица Лебанова пожела на всички за идващите Коледни и Новогодишни празници друг рог на изобилието - емоционално и материално.

Изобилие от творчески идеи и майсторлък в кухнята - това показаха за пореден път жените от “Нежна сила” на 1 декември в общински бизнес-център. Темата на кулинарната изложба беше фюжън кухня - предизвикателство да потърсят смесване и комбиниране на различни продукти, рецепти, стилове и традиции. Така наред с типичните за българската трапеза уханни пити, сарми и вариации от кисело зеле се родиха интересни рецепти като пилешка торта, гозба по кубински с точното име “Контри”, красиво поднесен мус от риба тон, кус кус по марокански и още куп ястия, впечатляващи с оформление и вкус. И тази година майсторският карвинг на Славея Кьосова събра всеобщо възхищение.
Не се сбъднаха предварителните намерения като гости на кулинарната изложба да дойде екипът на телевизионното предаване “Бон Апети”, но Росица Лебанова обяви, че поканата към тях остава и отново ще ги очакваме във Велинград.
Кулинарната изложба продължи около час и след като експонатите бяха заснети от всички страни и рецептите бяха надлежно обяснени и записани, дойде време “рогът на изобилието” от десетките ястия да бъде опитан. Така започна декември - месец, в който всички се надяваме на повече празнични срещи и емоции.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води