Велинград - online - Зелена академия стартира на точното място 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Зелена академия стартира на точното място
Публикувано 2012-12-04 09:35:39 от Темпо

Първата в България Зелена академия се проведе на 1 декември във Велинград и то на точното място - Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев”. Ректорът на Лесотехническия университет - София проф. Брезин подчерта, че срещата на територията на тази гимназия не е случайна - това е учебно заведение с традиции, голяма част от преподавателите в ЛТУ са завършили тук, а за тях е много важен мостът между средното и висшето образование, между науката и практиката.

Именно изграждането на този мост е основната цел на Зелената академия - проект, подкрепен от фондация “Америка за България” и пренасящ на наша територия опита на щатския университет в Орегон за тясна комуникация между специалистите от академичната общност и многобройните потребители. Идеята, в чиято основа е партньорството, бе представена от зам.-ректора на ЛТУ проф. Томов, който е ръководител на Службата за съвети БИОРЕС. Тя е създадена, за да бъде посредник между науката и крайния потребител, да улеснява комуникацията между специалисти и неспециалисти, да дава решения на зададените от хората проблеми с помощта на научните знания и опит. За целта вече работи интернет портал с електронна книжарница и възможност за директен отговор на конкретни въпроси.
Зелената академия събра много гости, сред които народният представител от ГЕРБ Ангел Даскалов, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова, лесовъди, бизнесмени, бивши преподаватели и възпитаници на ПГГС “Христо Ботев”. Заместник-кметът на община Велинград Ася Хрисчева прочете поздравителен адрес от кмета Иван Лебанов. Поздравителен адрес с пожелания за успех изпрати и шефът на Изпълнителната агенция по горите инж. Бисер Дачев.
От името на домакините г-жа Надежда Шатърска-Ганчева, помощник-директор в ПГГС “Христо Ботев”, благодари за честта точно от Велинград и от гимназията да стартира Зелената академия. Тук е точното място, защото знаем какво е традиция и поглед в бъдещето, подчерта тя и предаде поздравите към всички участници от директора на гимназията инж. Стефан Шулев.
В рамките на Зелената академия бяха направени презентации по няколко основни теми: лесовъдство за частни горовладелци, картофопроизводство, горски плантации, планинско животновъдство и земеделие, околна среда. Редица фирми и институти представиха свои продукти и печатни материали на отделни щандове. А след Велинград Зелена академия ще бъде бъде организирана в още 5 български града.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води