Велинград - online - Първа копка за ВиК и обещание за училище в Биркова 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първа копка за ВиК и обещание за училище в Биркова
Публикувано 2012-12-04 09:59:11 от Темпо

В рамките на седмица в село Биркова стартира проект за нова ВиК система и бе от най-високо ниво бе дадено обещание да се намерят пари за изграждане на ново училище.
На 30 ноември 2012 г. в село Биркова бе направена първата копка по проект “Строителство, реконструкция и рехабилитация на ВиК съоражения в селата Биркова, Враненци и Горна Дъбева“. Стойността му е 2 884 000 лева и е предвидено трите етапа на проекта да бъдат изпълнени за срок от 2 месеца.

Кметът на община Велинград Иван Лебанов подчерта, че усилията му са насочени към подобряване на качеството на живот не само на жителите на Велинград, но и на територията на цялата община. Той допълни: “Въпреки дългото обжалване на обществената поръчка вече сме на прага на изпълнението на проекта. Избраната фирмата-изпълнител “Газстроймонтаж“ ЕООД е една от най-сериозните в бранша. Сигурен съм, че те ще се справят с изпълнението на проекта.“ След това кметът и представители на фирмата-изпълнител “Газстроймонтаж“ ЕООД и на фирмата по строителния надзор “Трансконсулт“ ООД направиха символичната първа копка на обекта.
Дни по-рано на пресконференция в Пазарджик началникът на Регионалния инспекторат по образование Йордан Чалъков обяви, че ще бъдат отпуснати средства за изграждане на училище в Бирково. Такова се чака от много години, но и до момента 26 преподаватели обучават 150 ученици от Биркова и околните селища в барака, която е пригодена за училище. Ситуацията в Биркова, онагледена със снимки, е представена на вниманието на министъра на образованието Сергей Игнатов, който е гарантирал, че ще бъдат осигурени пари за изграждане на училище.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай