Велинград - online - Училище и общината спорят за джип 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Училище и общината спорят за джип
Публикувано 2012-12-04 10:07:11 от Темпо

През изтеклата седмица общината и СОУ “Христо Смирненски” в Света Петка влязоха в задочен, но остър спор за джип. До момента джипът е ползван от училището за превоз на 13 ученици под 16 години от съседни на Света Петка селища, но преди дни със заповед на кмета Иван Лебанов джипът е иззет.

На сесията на Общинския съвет на 29 ноември съветникът от ДПС Исмаил Моллов, който е учител в СОУ “Хр. Смирненски”, прочете протестна декларация от колектива на училището и родители на учениците от Всемирци. В нея се изразява възмущение от изземването на джипа, което лишава от законовото им право да пътуват безплатно до училището 13 деца. Училищният колектив заявява готовност за законови протести, ако общината не върне джипа, който те ползват от 5-6 години.
Проблемът е разгледан на 28 ноември в постоянната комисия по жалби в Общинския съвет. Нейният председател Тошко Кютов съобщи, че е проведена среща с ресорния заместник-кмет Георги Янчев и той е обяснил, че вместо джип училището в Света Петка ще получи от общината УАЗ. С джипа учениците се превозват на два курса, а с УАЗ-ката това ще става с един курс, което е икономически по-ефективно. Същият аргумент изтъкна и председателят на комисията по образование Реджеп Ходжов, който подчерта, че съветниците не могат да вземат никакво решение по темата, а трябва директорът на училището и кметът да седнат и да намерят решение.
Исмаил Моллов не се съгласи с тези аргументи, тъй като само преди седмица училището е отделило 1500 лева от собствени средства за ремонт, зимни гуми и акумулатор на джипа, а сега техническото състояние на УАЗ-ката сигурно ще наложи да дадат още толкова пари. Той определи решението като подигравка и изрази съмнение, че кметът е подведен от свои служители, защото сега излиза, че училището стяга транспорта на общината.
Проблемът остава открит, а решението му е въпрос на добра воля и от двете страни.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води