Велинград - online - Патова ситуация с възстановяването на земеделските земи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Патова ситуация с възстановяването на земеделските земи
Публикувано 2012-12-04 10:07:58 от Темпо

На сесията на 29 ноември Общинският съвет трябваше да гласува 10 предложения за предоставяне на земеделски земи на наследници, внесени от Общинската служба по земеделие. Всичките 10 точки обаче бяха отложени - евентуално за извънредна сесия, каквато засега не е насрочена.

До патовата ситуация се стигна за пореден път, тъй като в проблема се преплитат много и различни интереси. Броят на хората в общината, които чакат да им бъдат възстановени или да бъдат обезщетени със земеделски земи, е голям. На въпрос на съветниците от Областната служба по земеделие посочиха внушителната цифра от подадени 5000 заявления за възстановяване на земи в срока, който е изтекъл преди 2 години. Напрежението идва от това, че се внасят за гласуване само малък брой молби и това според съветниците води до съмнения сред хората, че се действа избирателно. От службата по земеделие отхвърлиха подобни съмнения, но не успяха да убедят местния парламент.
Екатерина Каферинова изтъкна, че има два момента, които смущават: че са избрани само 10 молби и че се предлагат апетитни и скъпоструващи земи, каквито за следващите по ред на внасяне и гласуване няма да има. Съветници от ДПС казаха, че в Сърница има високо напрежение по този проблем, защото има много чакащи, а техните молби не стигат до гласуване в Общинския съвет. С този аргумент се съгласиха Реджеп Ходжов и Александър Гагов, който предложи отлагане на десетте точки и това бе прието.
Съветниците ще обмислят провеждане на извънредна сесия, на която да бъдат внесени и гласувани максимален брой молби на граждани за възстановяване и обезщетяване със земеделски земи. Важно условие за успеха на подобна сесия ще бъде и за всеки конкретен случай Общинската служба по земеделие и Общинска администрация да стиковат позициите си. Обаче дали и кога това ще се случи засега не е ясно.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води