Велинград - online - Въпроси и отговори за “паяк”-а 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Въпроси и отговори за “паяк”-а
Публикувано 2012-12-04 10:09:46 от Темпо

Председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Йордан Аршинков отправи питане до кмета във връзка с работата на специализирания автомобил за репатриране на МПС във Велинград. На сесията на 29 ноември бе даден отговор, като г-н Аршинков обяви, че е доволен от него. Публикуваме накратко въпросите и отговорите, тъй като темата вълнува много голям брой велинградчани:

С коя фирма е сключен договор за репатриране на МПС и при какви условия?
Договорът е сключен с фирма “Селена СД” ЕООД. Условията по него са сумата от 30 лева за репатриран автомобил да се разпределя 10 лева за община Велинград и 20 лева за фирмата. Сумата се привежда на първо число всеки месец в общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”.
Какви са приходите за общината от сключения договор по месеци?
За отчетния период от 4 септември до 4 октомври 2012 г. - 1800 лева за 180 коли, от 4 октомври до 4 ноември - 1540 лева за 154 коли, от 4 до 11 ноември - 490 лева за 49 коли. Общо за периода от 4 септември до 19 ноември 2012 г. 3830 лева за 383 броя коли.
Имали отчетени разходи за община Велинград по това взаимоотношение и ако има, провеждана ли е процедура по Закона за обществените поръчки? По подписания договор няма разходи за община Велинград. Същият попада в хипотезите на чл. 14, ал. 5 от ЗОП и не се провежда процедура по ЗОП. Каква е цената на едно репатриране и как се разпределя тя?
Съгласно Наредбата за организацията и дейността по принудително преместване и задържане на МПС цените са:
- такса за извършване на принудително преместване чрез използване на “паяк” - 30 лева с включен ДДС.
- такса за отговорно пазене на преместеното МПС на специализиран паркинг: по 1.20 лева за всеки започнат час, но не повече от 12 лева за първото денонощие и за всяко започнато следващо денонощие по 12 лева.
- при започнала процедура за принудително преместване на неправилно паркирано МПС, когато собственикът се е явил на място, се освобождава от заплащане на половината от определената такса.
- такса за принудителна задържане на МПС чрез “скоба” - 10 лева.
Разпределението е: 10 лева за община Велинград и 20 лева за фирмата.
Как е определен и кой е районът на действие на “паяк”-а - на територията на синята зона или извън нея?
Отговорът се съдържа във вече цитираната Наредба, според която принудително преместване на МПС се извършва:
- когато МПС е паркирано правилно, но обстоятелствата налагат неговото преместване. Разходите са за сметка на физическото или юридическо лице, поискало това преместване.
- когато МПС е паркирано в нарушение на правилата за движение на места, означени с неподвижен пътен знак и когато пречи на преминаването на други участници в движението. Разходите по преместването са за сметка на собственика на МПС.
- принудително преместване на МПС се извършва още: на автомобили без регистрационни номера, на паркирани на кръстовища и площади, на втория ред спрямо други паркирали, спрели на пешеходна пътека, в зона светлинно регулирано кръстолище, спрели или затрудняват движението на пътно платно.
Ако е извън синята зона, кой определя МПС-то, което подлежи на репатриране?
Длъжностно лице от службите за контрол, определено със заповед на министъра на вътрешните работи или със заповед на кмета на общината, констатират нарушението или обстоятелствата, които налагат принудително преместване и разпореждат започване на процедурата, като изготвят докладна записка. След разпореждане преместването се извършва от водача на специализирания автомобил “паяк”. Длъжностните лица са определени със заповед на кмета на общината от 20 август 2012 г., а конкретните графици са предмет на работа на директора на ОП “Спортни имоти и пазари”.
Кой и по какъв начин осъществява контрол по договорните отношения?
За постъпилите приходи се съставя ежемесечен отчет от директора на ОП “СИП”, които се съхраняват в регистър.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води