Велинград - online - За входния знак на Велинград: Областният даде разрешително за едно кръстовище, с 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За входния знак на Велинград: Областният даде разрешително за едно кръстовище, с
Публикувано 2012-12-04 10:10:32 от Темпо

Дълго планираното и коментирано изграждане на входен знак на Велинград стигна до пореден парадокс. На сесията на 29 ноември Общинският съвет гласува решение, с което определи скулптурната композиция да бъде разположена на кръстовището на входа на Велинград между главния и околовръстния път (до бившата бензиностанция на Беев). Досегашната идея знакът да стои на кръстовището пред “Лукойл” бе оставена в миналото, тъй като там имало много подземна инфраструктура.
С решението си съветниците определиха, че кметът на общината трябва да сключи договор със скулптора Любомир Добрев от ЕТ “Алтлик” - София за сумата от 4100 лева за преработване на работните проекти. Пропомняме, че през 2009 г. тогавашният Общински съвет одобри сумата от 9000 лева за въпросните работни проекти.
Заместник-кметът Атанаска Хрисчева обяви, че средствата, нужни за изграждане на входния знак ще бъдат около 264 000 лева. През декември 2012 г. общината ще осигури част от тях от очакваната изравнителна субсидия от Министерството на финансите, а другата част ще трябва да се включат в програмата за капиталови разходи за 2013 година.
Парадоксът идва от това, че дни преди сесията, на 23 ноември 2012 г., в Държавен вестник бе обнародвана заповед на областния управител д-р Дончо Баксанов, с която се дава разрешение за строеж на входния знак на кръстовището пред “Лукойл”. За целта се извършва актуализация на големия проект за Лот 22Б и в него се включва направата на кръговото кръстовище на републиканския път със средства от проекта - желание, многократно изразявано от община Велинград.
Наред с въпросителните около бъдещите корекции на строителното разрешително, има още доста: дали общината ще успее да задели немалката сума от 264 000 лева и дали входният знак може да бъде изграден до лятото, когато ще отбелязваме 5 години от обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите. И не на последно място: дали бе избрано най-доброто място за неговото поставяне на кръстовището към индустриалната зона, след като преди седмица местните хотелиери бяха единодушни, че то не е подходящо и предложиха знакът на СПА столицата да бъде на кръговото кръстовище пред жп-гарата или на друго място, но в центъра на града.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола