Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.12.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.12.12
Публикувано 2012-12-04 10:18:03 от Темпо

ПРЕГЛЕДИ На 29 ноември в ЦДГ “Еделвайс” в кв. Чепино д-р Светла Благова направи първия от профилактичните очни прегледи за деца, организиран от Лайнс клуб - Велинград. Такива прегледи ще бъдат организирани във всички детски градини във Велинград, а през 2013 г. и в детските градини в цялата община. По този начин местният Лайънс клуб ще подпомогне откриването на нарушения в зрението още в ранната детска възраст, което е от голяма важност при лечението на заболяванията. Прегледите ще се извършват от д-р Светла Благова и д-р Даниела Атанасова със съгласието на родителите.


РЕФЕРЕНДУМ Общините вече стартираха подготовката за провеждането на насрочения за 27 януари 2013 година национален референдум по темата за развитието на ядрената енергетика в България. Кметовете на Велинград и Ракитово издадоха заповеди, с които са определени местата за разлепване на избирателни списъци. Определени са и избирателните секции, чийто брой за Велинград е 24.

КАДАСТЪР На 26 ноември Административният съд в Пазарджик отхвърли жалбата на кмета на Община Ракитово Любомир Петков срещу заповед на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. С въпросната заповед от 6 юли 2011 г. са определени кадастралната карта и регистри на местността “Дъното”, но община Ракитово не е съгласна с указаната землищна граница с община Батак. Според съда заповедта на агенцията е законосъобразна, а община Ракитово ще трябва да плати на община Батак съдебните разноски от 2250 лева. Спорът по всяка вероятност ще стигне до Върховния административен съд.

АДМИНИСТРАЦИЯ Община Велинград ще бъде партньор на Община Стрелча в проект за повишаване ефективността на общинските администрации. Той е спечелен по Оперативна програма “Административен капацитет” и е на стойност 163 988 лева. Община Стрелча ще бъде водеща в проекта, който предвижда детайлен анализ на работата на общинските администрации и изготвяне на наредба с вътрешни правила за подорбяване организацията и координацията.

ХУДОЖНИЦИ Годишната изложба на велинградските художници ще бъде открита в 17.30 часа на 5 декември (сряда) в залата на Художествената галерия. В изложбата, посветена на идващите Коледни празници, са поканени да участват всички местни художници.

КОНЦЕРТ На 7 декември в читалище “Отец Паисий” ще се състои вечер, посветена на руската филмова музика. Организатори са Община Велинград, сдружение “Русофили” и Руският културно-информационен център. вечерта е с начало 18 часа, а входът е свободен.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води