Велинград - online - “Финансови неуредици и лични конфликти попречиха на “Чепинец” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Финансови неуредици и лични конфликти попречиха на “Чепинец”
Публикувано 2012-12-11 07:56:53 от Темпо

Две седмици след края на есенния дял в шампионата на Югозападна В АФГ потърсихме треньора на тима Митко Ваклинов за неговото мнение относно представянето на “Чепинец” през първия полусезон.
- Г-н Ваклинов, каква е вашата оценка за представянето на “Чепинец” през есенния дял на първенството?

- Очакванията в началото бяха за нещо по-добро от това 13-то място в крайното класиране. Но в началото на сезона, пък и през подготовката бяхме напуснати от 4-5 основни играчи от миналия сезон. На тяхно място бяха привлечени няколко нови, но не всички оправдаха очакванията. Особено трудно се адаптираха нападателите в лицето на Емануил Методиев и Марин Маринов. И двамата дойдоха с добри визитки. Маринов е юноша на ЦСКА, Методиев бе играл в няколко сериозни за нивото на В група клуба, но и двамата не успяха да оправдаят както моите, така и очакванията на публика и ръководство.
- Да разбираме ли, че нападението бе най-слабото звено в тима през полусезона?
- Да, наистина това бе най-слабото звено. В останалите линии стояхме по-добре. В защита съм доволен от представянето на всички, тук добре се адаптираха новодошлите Бонев и Тодоров. В халфовата линия също повечето състезатели се представиха на ниво - Байраков, Иванов, Лаков и другите също.
- В този смисъл кои играчи според вас разочароваха най-много и кои пък получиха най-добро развитие?
- Както вече споменах, най-разочароващо бе представянето на Методиев и Маринов, а към тях ще прибавя и името на Христо Сталев. Определено този играч, който миналия сезон отбеляза близо 20 гола, сега е едва с 2-3. Това определено е сериозен спад във формата му, но трябва да отбележа, че при него имаше контузия, която наруши ритъма му и в няколко срещи се включи недобре възстановен. Но той е играч с потенциал и се надявам през пролетта да го разгърне. Развитие в играта си показаха Илия Иванов, Станислав Томов, Тодоров и Петър Лаков. Традиционно силно се представи и Николай Байраков, който обаче има проблеми с емоциите на терена, което му коства доста картони и наказания.
- Реално ли е според вас 13-то място в есенното класиране на “Чепинец”?
- Мисля, че можехме спокойно да влезем сред първите десет, но се случиха няколко събития, които попречиха това да стане. Първите няколко мача бяха много тежки, защото срещнахме корави тимове като “Витоша” Бистрица, “Места” Хаджидимово, “Пирин” Благоевград и “Оборище” Панагюрище, които са водещи в групата и срещу тях трудно се взима нещо. Малшанс бе и първият ни мач срещу “Рилски спортист”, където късметът ни обърна гръб. След 7-я кръг се намеси и основният фактор, а именно финансовите неуредици в тима. Знаете, че основният спонсор тогава се оттегли за известно време и на практика до края тренировъчният процес бе прекъснат, мотивацията на играчите спадна и логично дойдоха негативните резултати. Освен всичко друго по време на мача със “Струмска слава” Радомир се стигна до един конфликт между капитана Байраков и вратаря Томов и оттам нататък бе нарушена атмосферата в съблекалнята. Опитах се да потуша този конфликт, но така и не успях да го направя, а и самите футболисти приеха разправията на лична основа и това също много утежни ситуацията в мачовете до края.
- На няколко пъти при домакинските срещи публиката изрази недоволство, че не извършвате навременни смени.
- Проблемът със смените е, че невинаги разполагаш с необходимите играчи на резервната скамейка, а често пъти резервите бяха ненапълно възстановени, което обаче публиката няма как да знае.
- Очакванията за пролетния полусезон?!?
- Надявам се да имаме 2-3 нови попълнения, с които да вдигнем класата на отбора. Особено в офанзивен план ще търсим нови играчи, за да засилим конкуренцията там. Мисля, че ако това стане, ще имаме шанс да влезем в осмицата.
- Накрая няколко думи за юношеската формация на “Чепинец”, която също водите.
- Юношите родени 94, 95-та година, завършиха на 2-ро място есенния дял с една загуба от прекия конкурент “Бенковски” Пз, от който изоставаме с 5 точки. Отборът бе напуснат от основни състезатели като Здравко Алендаров, Георги Малинов и Димитър Андреев и това повлия на нашата игра. Все пак смятам, че през пролетта имаме реални шансове да се преборим за първото място.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай