Велинград - online - Двата дневни центъра заедно на празника 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Двата дневни центъра заедно на празника
Публикувано 2012-12-11 08:03:43 от Темпо

3-ти декември 2012 г. - за повечето хора най-обикновен ден, преминаващ на бързите обороти на ежедневието. За нас - персонала и възпитаниците на Дневния център за деца и младежи с увреждания “Надежда”, този ден бе изпълнен с нетърпеливо очакване на гостуването на нашите нови приятели от Дневния център за възрастни с физически увреждания.

Тази година решихме да отбележим международния ден на хората с увреждания с едно своеобразно допълване между поколенията. Като символ на надеждата, тази надежда, която ни крепи и помага в трудни моменти, нашите гости получиха символичен подарък - ръчно изработени подкови. Още с влизането си всеки бе посрещнат и закичен с цвете, което символизира единството и общия ни път, водещ към едно по-добро настояще и бъдеще. В същия дух бе и поздравителният адрес, изпратен от Дияна Кехайова, председател на ОбС - Велинград. Гостите също зарадваха децата, като поднесоха лакомства, плодове и ръчно изработени предмети.
И след това започна веселбата. Очакванията ни за много смях и веселие се оказаха напълно реални. Гостите и децата заедно украсиха коледната елха. Бяха обособени различни групи, в които по желание всеки можеше да покаже своя талант: някои рецитираха детски стихчета, други си припомниха песни от детството, като всички им се радваха и ги аплодираха. Домакините от Втора група поканиха своите нови приятели да се раздвижат заедно. Това ги мотивира за преодоляване на следващите предизвикателства. Така неусетно с много смях и шеги сътвориха вкусни коледни салати. През това време в занималнята на Първа група се наблюдаваше мила гледка: нетърпеливите детски ръчички и опитните сръчни ръце на нашите гости работиха в отличен синхрон и сътвориха коледни гирлянди и красиви рисунки. Най-смелите дори оставиха отпечатък от ръцете си с боички. В рехабилитационната зала дете с желание и готовност изпълняваше показаните упражнения от госта-рехабилитатор.
И всичко е добре, когато завършва добре. Почерпихме се заедно. В началото се разчупи пита, която по стар български обичай е символ на гостоприемството. Бяхме убедени, че забавленията можеха да продължат цял ден, но хубавите моменти имат край. Изпратихме своите гости с усмивки и обещания за още много подобни срещи и занапред.
Даниела Шаркова, логопед в център “Надежда”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води