Велинград - online - Основа за дълголетно сътрудничество 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Основа за дълголетно сътрудничество
Публикувано 2012-12-11 08:06:04 от Темпо

Велинградското читалище “Отец Паисий-1893” получи благодарствено писмо от председателя на читалище “Христо Ботев” в Димитровград, Сърбия г-н Делча Гигов. Писмото е по повод участието на велинградския театрален колектив в Осмия “Балкан театър фест”, който се проведе през ноември.

“Балкан театър фест” е международен театрален фестивал, чиито основни цели са създаване на приятелски връзки и контакти, обмен на опит и сътрудничество между самодейните и професионалните театри на балканските страни. Фестивалът се провежда в едно малко мултиетническо градче, където повечето жители са българи и което се гордее с богата културна и театрална традиция.
На тазгодишния фестивал участваха седем професионални театри от Сърбия, България и Македония и театърът домакин, а единственият самодеен театър бе този от Велинград. Ето как г-н Гигов обяснява причината на фестивалната сцена в читалище “Христо Ботев” в Димитровград да играят и нашите самодейци: “Вашето участие бе одобрено, защото спектакълът “Само за мъже” по всички елементи на театралното изкуство не е под професионалното равнище и краси го изключително актьорско майсторство. Ние всичко това го знаехме, а сега в това се увери и димитровградската публика, от чието име ви благодарим! Вашето представяне и цялостното гостуване допринесе за запазването на културния идентитет и етническото самочувствие на гражданите от нашия мултиетнически град. Вашия театър с цялостното поведение по време на фестивала, с дружелюбието, желанието да създава приятелства и контакти и особено с доброто настроение даде принос за реализиране на основните цели на фестивала. Благодарим!”
От името на театър “Христо Ботев” Делча Гигов изразява надежда, че тези първи контакти ще се превърнат в дълголетно сътрудничество. Неговата основа бе поставена с гостуването на димитровградския театър във Велинград през лятото на 2012 г. и участието на нашите самодейци във фестивала в Димитроград през ноември. От председателя на читалище “Отец Паисий-1893” Цветан Котев научихме, че има идея и покана за ново гостуване в Димитровград - на българския национален празник 3 март през 2013 г. с Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай