Велинград - online - Инж. Стоян Поптомов, президент на Ротари клуб - Велинград: Коледа е времето да б 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Инж. Стоян Поптомов, президент на Ротари клуб - Велинград: Коледа е времето да б
Публикувано 2012-12-11 08:28:12 от Темпо

Инж. Стоян Поптомов е президент на Ротари клуб - Велинград за настоящата година. Повод за срещата ни с него е предстоящият Благотворителен Коледен бал, който клубът организира на 14 декември.
- Г-н Поптомов, преди шестия поред Благотворителен Коледен бал на Ротари клуб - Велинград каква е равносметката за предишните пет?
- За първи път организирахме благотворителен бал за Коледа през 2007 г.
За изминалите 5 години със средства, събрани на бала, сме помогнали на 44 деца, чийто постижения в образованието, спорта и изкуството са гордост за общините Велинград и Ракитово. Радва ни, че броят на наградените деца расте: през 2007 г. сме помогнали на 5, през 2008 г. - на 11, през 2009 г. на 10, а през 2010 и 20111 г. награди са получили по 9 талантливи деца. Наградата е за значими постижения на национално и международно ниво, постигнати през календарната година.
- Защо местният клуб на Ротари е избрал точно тази кауза - да помага на талантливи деца от двете общини?
- Ще използвам клише, което е вярно: защото децата са нашето бъдеще. Наясно сме, че спорт, наука и изкуство в момента се правят трудно. Надяваме се, че с нашата помощ можем да помогнем за конкретни нужди и в конкретни ситуации - за подготовка и участие във важно състезание или олимпиада, за продължаване на образованието, за изява на таланта. Помагаме на талантливи деца с надеждата, че те са нашите утрешни лидери, имат потенциал и с примера си ще повлечат и други след себе си. Наградата е парична, но е важен не само материалният стимул, а и оценката на техните значими постижения, които наистина са повод са гордост за всички нас.
- Според вас какво е отношението на обществеността към благотворителността?
- За да сме осъществили всичко, което изброих, това е станало с помощта на велинградската общественост. Има хора, които са съпричастни към инициативата да помагаме на деца таланти и независимо от трудностите, които изпитват повечето от тях, се отзовават и го правят с удоволствие. Благодарим на всички, които през годините са подкрепяли нашата благотворителна кауза!
- Какви са очакванията ви за тазгодишния бал, който отново ще бъде във време на криза?
- Разчитаме и тази година на отзивчивост и разбиране от страна на обществото и бизнеса. Каним всеки, който желае и се чувства съпричастен към инициативата ни, да заповяда на Коледния бал на 14 декември 2012 г. от 19 часа в хотел “Олимп”. Коледа е времето да бъдем щедри в подкрепата си за нашите талантливи деца!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води