Велинград - online - От Сърница призовават за борба с промените в климата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

От Сърница призовават за борба с промените в климата
Публикувано 2012-12-11 08:30:36 от Темпо

Европейският информационен център на евродепутата Филиз Хюсменова в Сърница изпрати писма до 39 средни училища от Пазарджишка област. Центърът информира, че в Европарламента е внесената декларация относно участието на деца и млади хора в борбата с изменението на климата. Един от петимата й вносители е българският евродепутат Филиз Хюсменова.

В декларацията се посочва, че последиците от изменението на климата ще стават все по-тежки. През 2050 г. на днешните деца ще се налага да се борят с тях. Мнението на вносителите е, че децата трябва да участват при взeмане на решения относно климатичните промени и трябва да получават необходимото образование за това.
За да стане задължителна за Европейската комисия, декларацията трябва да събере подписите на повече от половината евродепутати, обяснява координаторът на центъра Мехмед Карамолла. Деца и млади хора от цял свят се включиха в кампанията Make the link climate exchange, http://www.mtl-cec.org/bg/young-people/youth-voice-in-the-eu-working-together-to-tackle-climate-change.html/, за да я подкрепят. Центърът в Сърница призовава учениците да се присъединят към кампанията, като изпратят имейл до членове на Европейския парламент с молба за подкрепа на декларацията .
В писмата още се посочва, че през последния век човешката дейност е променила значително химичния състав на въздуха, нивото на въглерод се е покачило с 25%, на азотен окис с 19%, а на метан със 100%. В резултат на това планетата се затопля изключително бързо и в момента средната температура на Земята е 15 градуса по Целзий. Учените са категорични, че към естествената промяна на климата се добавя рязко затопляне вследствие на човешката дейност.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води