Велинград - online - Ден за дискусия за свободния и независим живот на хората с увреждания 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ден за дискусия за свободния и независим живот на хората с увреждания
Публикувано 2012-12-11 08:34:26 от Темпо

На 3 декември - международен ден на хората с увреждания, в ресторант “Чинарите” се събраха членовете на клуб “Зорница” към Съюза на инвалидите и на Съюза на слепите във Велинград. 3 декември е ден за дискусия за свободния и независим живот на хората с увреждания, които са пример за силен дух, здрав разум и неизчерпаем оптимизъм, защото знаят каква е стойността на живота.
Те много често чуват да се повтаря думата “интеграция”, но на свой гръб ежедневно се препъват в нечие бездушие, чиновнически манталитет, неспазване на закона. Само във Велинград има около стотина членове на Съюза на инвалидите, приковани към стаята и леглото и на 3 декември с още по-голяма сила звучат техните въпроси как да се интегрират, като не могат да излязат от домовете си, да се образоват, да работят. Точно тази изолация трябва да се промени с усилията на държавата, местната власт и с вяра в себе си, казаха в приветствията си председателките на “Зорница” - Катя Славова и на Съюза на слепите - Мария Димова.
Гости на тържеството бяха народният представител Ангел Даскалов, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова, която поднесе поздравителен адрес и зам.-кметът Ася Хрисчева, която прочете поздрав от кмета Иван Лебанов. Ръководството на общината подпомогна празника с дарение от 500 лева лични средства - 200 лева от кмета и по 100 от тримата му заместници.
Тази година за празника се събраха рекорден брой членове на двата съюза, имаше хора, които идват за първи път, включително и с инвалидни колички. Всички отбелязаха, че е хубаво да бъдат заедно и благодариха на спонсорите, чиято щедрост за пореден път помогна и стопли празничната трапеза.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай