Велинград - online - Във Велинград се учреди “Чиста Горна Марица” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Във Велинград се учреди “Чиста Горна Марица”
Публикувано 2012-12-11 08:39:34 от Темпо

На 5 декември в кметския кабинет в община Велинград се проведе учредителното събрание на сдружение “Чиста Горна Марица“, в което членуват 7 общини: Велинград, Ракитово, Септември, Брацигово, Белово, Батак и Лесичево. На него бяха избрани членовете на управителния съвет, неговият устав, предмет на дейността и цели. Областният управител д-р Дончо Баксанов приветства идеята за обединението на общините, защото така се повишава възможността за положителна оценка и одобряване на проекти по европейските програми.

Регионалният проект “Чиста Горна Марица” има за основна цел изграждането на пречиствателни съоръжения за отпадъчни води (ПСОВ) в градовете участници в проекта, включително реконструкция и доизграждане на канализационните и водопроводните им мрежи. От своя страна пречистването на отпадните води ще подобри биологичното разнообразие на река Марица. Водени от тези причини, членовете на сдружението желаят да обявят обществена поръчка за изработването на цялостен проект “Чиста Горна Марица” и да кандидатства за финансиране от Кохезионния фонд на ЕС, Оперативна програма “Околна среда”.
Седалището на сдружението е Община Велинград. За членове на управителния съвет бяха избрани: председател Серьожа Лазаров - кмет на община Лесичиво, зам.-председател Георги Янчев - зам.- кмет на община Велинград, секретар Васил Гюлеметов - кмет на община Брацигово и преброител на гласовете Петър Бошев - кмет на община Септември.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай