Велинград - online - Учениците в Света Петка с призив към връстници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Учениците в Света Петка с призив към връстници
Публикувано 2012-12-18 09:59:28 от Темпо

Учениците от СОУ “Христо Смирненски”, с. Света Петка, излязоха с декларация и призив към всички свои връстници от региона и страната да се включат в борбата с изменението на климата. Инициативата е конкретно на 11 А клас и преподавателката по география Л. Герова, които призоваха младите хора да се включат в толкова важната битка за опазването на климата и природата чрез подобни инициативи, които да имат своя конкретен адресат - Европарламента. В декларацията се казва:

“Ние, учениците от СОУ “Христо Смирненски”, с. Света Петка, живеем в китно родопско селце, с невероятна природа, обрасла с вековни иглолистни гори и изключително чист въздух. Само на 12 километра от селото ни се намира СПА-столицата на Балканите - Велинград, известен с големия си брой лековити минерални извори. Но напоследък под въздействието на човешката дейност масово се изсичат горите, а с това намалява чистата питейна вода, изчезват ценни растителни и животински видове. Замърсява се околната среда, почвите не са вече така плодородни, животът на хората се променя, увеличава се тяхната смъртност. Всичко това ни обезпокоява, а ние искаме най-доброто за нас и нашите потомци, за да оставим нещо красиво след себе си.
Затова се обявяваме в подкрепа на борбата против изменението на климата, защото знаем какви са последиците. В резултат на антропогенната дейност се изменя химичният състав на атмосферата, но тъй като веществата са свързани в кръговрат, това води до замърсяване на останалите компоненти на околната среда. Появяват се редица неблагоприятни за човека и икономиката последици. Ние трябва да се замислим върху всичко това и да си отговорим на въпроса как да си помогнем сами? Един от начините да изразим своята подкрепа в борбата против изменението на климата е като приканим колкото се може повече млади хора да се присъединят към нас!Подкрепете ни и вие!”
Учениците от СОУ “Хр. Смирненски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води