Велинград - online - Йордан Кърпачев спечели национален конкурс за рисунка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Йордан Кърпачев спечели национален конкурс за рисунка
Публикувано 2013-01-03 18:29:08 от Темпо

Йордан Кърпачев от Велинград и Младен Илиев от Лом са победителите в националния конкурс за детска рисунка “Как искам Европейският съюз да промени моя град”. Участваха 8130 деца от цялата страна на възраст между 6 и 12 години и бяха излъчени 50 регионални победители. На 15 декември те получиха награди и грамоти от министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев - патрон на инициативата и министъра на културата Вежди Рашидов - председател на журито.

Двамата финалисти са определени от национално жури, в чийто състав влизат още ректорът на Националната художествена академия проф. Светослав Кокалов, директорът на Националния дворец на децата Таня Досева, журналистът от Българска национална телевизия Весела Петрова и служителят на Представителството на Европейската комисия в София Ралица Иванова.
Томислав Дончев благодари на всички деца за тяхното участие и мечти по темата за бъдещето на града, в който живеят. Той обеща, че с техните цветни идеи ще бъдат запознати представители на Европейската комисия, министрите и областните управители, тъй като снимки на техните рисунки ще бъдат изпратени до всички тях. Вежди Рашидов приветства всички участници в конкурса и предложи в продължение на инициативата рисунките на всички регионални призьори да бъдат изложени в специална музейна експозиция. В допълнение, министър Рашидов предложи още в рамките на официалните празници на България да се направи специална изложба на рисунките в Брюксел.
Победителят в конкурса Йордан Кърпачев е второкласник в СОУ “Св.св. Кирил и Методий” във Велинград, а нарисуваната от него картина в. “Темпо” показа в броя си от 6 ноември 2012 г. Честито на 8-годишния художник и пожелания за още много успехи и награди! Пожелание и към Велинград - да стане града, нарисуван в мечтите и картината на Йордан Кърпачев.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води