Велинград - online - Отново висока оценка за Районния съд 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отново висока оценка за Районния съд
Публикувано 2013-01-03 19:00:13 от Темпо

На брифинг в една от заседателните зали на Районен съд - Велинград в края на 2012 г. бе финализирана втората фаза от проекта “Правосъдие близо до хората”, свързан с гражданско наблюдение върху работата на 6 съдилища в Южна България: Пловдив, Пазарджик, Асеновград, Велинград, Карлово и Пещера.

Координаторът на Центъра на НПО в Разград хаджи Георги Милков връчи аналитичния доклад от гражданското наблюдение на председателя на РС - Велинград Веселин Петричев и запозна присъстващите с резултатите от проверката. Една от целите на проекта е да подобри отчетността, прозрачността и етикета в съдебната система в България чрез механизъм за успешно гражданско наблюдение на съда на национално ниво. В тази връзка бе изтъкнат безспорният факт за отлично поддържания сайт на Велинградския районен съд, където се публикува редовно актуална информация. Като облекчение за граждането бе отчетена и още една придобивка, каквато има. Вече работи ПОС терминал в сградата на съда, който дава възможност да се плащат съдебните такси по него и така се спестяват време и разходи, които досега се губеха в банките при чакане и плащане на суми за превода на съответните такси.
Общата и крайна оценка за работата на РС - Велинград е много висока и това личи степента на напредък, посочена в доклада: “Районен съд - Велинград разполага със съвременна модерна сграда, която е удобна за служителите и гражданите. Съдът иницира периодично срещи с ръководството на районната прокуратура и ОД на МВР, в резултат на което са постигнати много добри практики на сътрудничество. Към положителната оценка за работата на съда се прибавя и фактът, че през 2011 г. няма нито един сигнал или жалба за неетично поведение или корупция от страна на служители на съда. Натовареността на РС - Велинград е 48,05 дела на съдия през 2011 г.
В заключение г-н Милков съобщи, че през 2013 г. ще започне да се въвежда постепенно т.н. “електронно правосъдие”, което вече съществува в страни като Австрия и Естония. Това ще даде възможност да се водят дела по електронен път, което ще облекчи не само съдебната система, но и гражданите.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води