Велинград - online - Над 100 участници събра първият Зимен арт фест 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Над 100 участници събра първият Зимен арт фест
Публикувано 2013-01-08 09:32:12 от Темпо

Всяка от телевизиите ревниво пази звездите си и затова няма как да видим на едно място актьорите Михаил Билалов - Джаро в сериала “Под прикритие” на БНТ и колегите му от сериала “Седем часа разлика” по конкуретната телевизия БТВ Пенко Господинов (Гончев) и Юрий Ангелов (Распутин). Напълно възможно е обаче тримата да се съберат под един покрив във Велинград и точно това се случи по време на първия Зимен арт фест, който се проведе от 3 до 6 януари 2013 г. в хотел “Здравец”.

Организатор на артистичното събитие беше Младежката организация за независимо театрално и филмово изкуство МОНТФИЗ. Над 100 настоящии бъдещи актьори се включиха в наситената програма от обучения в различни сфери на актьорската професия. Домакините от МОНТФИЗ заложиха на изключително авторитетен екип, в който наред с тримата известни актьори имаше преподаватели от НАТФИЗ и изтъкнати специалисти в каскадите и бойните изкуства.
Зимният арт фест бе открит на 3 януари в голямата зала на хотела, като преподавателите представиха своите планове и цели. Михаил Билалов изтъкна пред ентусиазираните млади актьори, че е поклоник на руската система на Станиславски и на английската система за работа с текст и то най-вече поетичен. Актьорската професия е възпитала у него дисциплина, способност за постоянна работа и самоконтрол. Важно е работата да ни донесе взаимно удоволствие - това бе пожеланието му към участниците в обучението.
Юрий Ангелов донесе във Велинград новогодишни поздрави от брега на морето и непоражаемото си чувство за хумор. “Актьорското майсторство е мното привлекателно, но и много опасно качество - човек трябва да внимава да не си обърка с него живота”, подчерта актьорът. Той заяви, че е противник на така наречения “уъркшоп” и залага на системата на своя учител - големия български актьор Апостол Карамитев. Всеки човек има актьорски качества, но не всеки може да ги изяви и целта на подобни обучения е розата от качествата на бъдещите актьори да разцъфти.
С малко закъснение в откриването се включи и Пенко Господинов, който насърчи младите таланти, но в същото време им напомни, че в актьорската професия успехът никога не е гарантиран и мъките започват с всяка роля.
Ако човек е жаден, можем да му дадем чаша вода, но е по-важно да му покажем извора, отбеляза преподавателят в НАТФИЗ проф. Светослав Иванов.
В рамките на Зимния арт фестивал наред с обученията се състояха и множество демонстрации по бойни изкуства, ритмика, сценична техника, народни танци. Във Велинград на 5 януари вечерта бе и премиерата на книгата “еМорфей” на Мая Кисьова, която води курса “Писателят като Актьор” в МОНТИЗ.
Зимният арт фест безспорно донесе много творчески заряд и вдъхновение на участниците. А за Велинград е безспорен плюс да бъде домакин не само на първия по рода си подобен фестивал, а дано и на неговите следващи издания.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай