Велинград - online - Нашенци в Англия помагат на деца 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нашенци в Англия помагат на деца
Публикувано 2013-01-08 09:37:50 от Темпо

Те не са от многото българи, които се снимат пред чужди коли и къщи и се представят за преуспели в чужбина. Те са наши сънародници, които са избрали да живеят и работят във Великобритания, с престижни професии, с добри доходи и отворени сърца за несгодите на хората в родината.

Тяхното решение е всеки месец да събират около 20 паунда, с които да купуват неща, необходими за по-достоен живот на онеправданите в България.
Речено - сторено. Първата събрана сума, благодарение на застъпничеството на емигрант от Велинград, е дарена на децата от Помощното училище “Д-р Петър Берон” в Ракитово.
Първата изненада е празничен обяд по повод Коледните празници. Изобилието на трапезата впечатли децата, но не не знаят за другата голяма изненада, която ги чака, когато тази седмица се завърнат в класните стаи след ваканцията. Нов телевизор LСD и дивиди система за 650 лева в читалнята, 50 броя якета, 109 чифта чорапи, 46 броя анцузи - всичко ново! Плюс безброй играчки, дрехи и обувки, събрани от дарителите. Сякаш шейната на дядо Колеса се е изсипала на 27 декември 2012 г. през комина на училището!
Директорката на ПУ “Д-р Петър Берон” г-жа Лазарина Янушева показва даровете с удоволствие и гордост, че тяхното училище е част от благородното начинание на българските специалисти във Великобритания. И с вълнение очаква края на ваканцията, за да зарадва учениците. Тя е убедена, че хората, които искат да останат анонимни, ще оставят спомен за цял живот у децата.
А аз си мисля, че точно решението на дарителите да останат неназовани, ще помогне у децата да се запази вярата в доброто, което е някъде там - на Албиона. И утре те ще поискат да направят своя благороден жест, за да има все по-малко нещастни хора.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България