Велинград - online - Със заем от ПУДООС: Напролет общината сменя ВиК мрежата по две улици 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Със заем от ПУДООС: Напролет общината сменя ВиК мрежата по две улици
Публикувано 2013-01-15 08:28:40 от Темпо

Община Велинград получи възможност да подмени водопреносната и канализационно мрежа по улиците “Юндола” и “Александър Стамболийски” преди те да бъдат асфалтирани по големия пътен проект на Лот 22. Забавянето на сроковете по проекта и вече осигуреното държавно финансиране ще позволят това, което трябваше да стане миналото лято, да се случи тази пролет.

На заседание, проведено но 14 декември 2012 г., Управителният съвет на държавното Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) взе решение на община Велинград да бъде отпуснат безлихвен заем от 1 981 528 лв. Искането на общината е с дата 5 септември 2012 г. Парите са за реализацията на проект “Уличен водопровод за питейна вода и улична канализация за отпадъчни води по ул. “Юндола” и бул. “Александър Стамболийски”. В мотивите за взимане на решението от ПУДООС посочват, че е необходимо спешно да бъде извършена смяната на ВиК мрежата по улиците, които са част от рехабилитацията на пътя Звъничево - Велинград. Заемът е безлихвен, с до 2 години гратисен период и до 3 години срок за погасяване.
Напролет общината ще извърши подмяната на уличния водопровод и канализация по двете улици, след което те ще бъдат асфалтирани в рамките на проекта за Лот 22. След асфалтирането започва да тече 5-годишен период, в който по така асфалтираните участъци ще бъдат забранени всякакви дейности, водещи до нарушаване на новата пътна настилка.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай