Велинград - online - Бабинден - празник и традиция 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бабинден - празник и традиция
Публикувано 2013-01-22 08:56:12 от Темпо

В Чепинското корито Бабинден - празникът, на който всяка година почитаме раждането на живота, по традиция бе отбелязан на 21 януари.
Във Велинград началото на празничния ден бе дадено с ритуала “Даване име на дете” във фоайето на общината. С наричания за здраве и късмет служителките на Обредния дом отправиха пожелания към бабинчетата, за които общината бе подготвила и подаръци. А фолклорният ансамбъл “Чепино” вдигна настроението на бабите, родителите и близките на новородените.

От години на Бабинден награди получават най-добрите лекари и акушерки за изминалата година. Тази година от общинската болница “МБАЛ-Велинград” определиха за най-добър акушер-гинеколог за 2012 г. д-р Екатерина Михайлова Даскалова, а за акушерка Надя Христова Джамбазова.
Българският лекарски съюз също излъчи акушер-гинеколог за 2012 и отново избра Велинград за място за връчване на приза. Негов носител стана д-р Валентин Йосифов Ирмов, акушер-гинеколог от Клиника по акушерство и гинекология при УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив, член на БЛС и на Българското дружество по акушерство и гинекология.
Отличените медици получиха призове и поздравления от Община Велинград и награди от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите.
В концерта по случай Бабинден участваха самодейците от Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” и фолклорни състави от читалище “Васил Левски” във Велинград. Ансамбълът от Каменица направи традиционната възстановка за Бабинден.
В Ракитово Бабинден празнуваха 188 бебета: 125 в Ракитово, 37 в Костандово и 26 в Дорково, за които бяха осигурени подаръци от общината.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води