Велинград - online - Сводник рецидивист получи 3 години затвор за склоняване към проституция 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сводник рецидивист получи 3 години затвор за склоняване към проституция
Публикувано 2013-01-22 09:09:44 от Темпо

Районен съд - Велинград осъди на 3 години затвор при строг режим в затворническо общежитие от закрит тип велинградчанина А. Б. с прякор “Тито”. Присъдата е за склоняване към проституция на момиче на възраст под 18 години, което живее в Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград. Сводникът А. Б. е осъждан 5 пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, има и ефективна присъда за тежко умишлено престъпление. Последната му присъда е по наказателно дело от 2008 г., но досега не е изтърпявал наложените наказания ефективно.

Според направените самопризнания по делото през 2010 г. А. Б. се е запознал с тогава 13-годишното момиче в градската тоалетна в центъра на Велинград. Още на следващия ден й се обадил, за да й каже, че много я обича. След седмица предложил тя да проституира с други мъже, като заплашил, че в противен случай той ще се самоубие. Момичето също казало, че го обича и за да докаже любовта си, започнало да извършва сексуални услуги на мъже в недовършения строеж на Културния дом срещу 20 лева. Парите давало на сводника, а той й купувал пица и цигари.
На 29 юни 2012 г. директорката на Центъра за настаняване от семеен тип подала сигнал в полицията, след като получила информация от други деца за връзката между момичето и сводника. Била проведена среща със социален работник и инспектор от Детска педагогическа стая.
Пред съда А. Б. е направил пълни самопризнания, което е смекчаващо вината обстоятелство. В същото време съдът отчита, че при склоняването към проституция на момиче под 18 години има пряк умисъл и користна цел. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив - сводникът има 5 предишни осъждания по различни обвинения и това представлява висока степен на обществена опасност. В мотивите към присъдата е записано, че е наложително тя да бъде изтърпяна ефективно, но решението на Районен съд - Велинград подлежи на обжалване пред по-горна инстанция.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай