Велинград - online - Мартин Гяуров за обичта към спорта и театъра 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Мартин Гяуров за обичта към спорта и театъра
Публикувано 2013-02-05 08:42:16 от Темпо

Внукът на Николай Гяуров - актьорът Мартин Гяуров на 30 януари бе гост на учениците от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” във Велинград. Идеята бе на преподавателката по музика г-жа Белухова, която през 2012 г. организира в училището и група “Приятели на музиката”. На поканата за срещата се отзова и Михаил Алексиев, автор на две книги за Николай Гяуров.

Мартин Гяуров, познат за широката ученическа аудитория като изпълнител на ролята на Андрей в телевизионния сериал “Забранена любов”, определено намери общ език с учениците. Той разказа, че е роден през 1983 г. в Милано, отраснал е в центъра на София, учил в Италианския лицей и Английската гимназия, а след това в НАТФИЗ. От 6 години работи в театър “София”, където дебютира в ролята на Ромео в Шекспировата трагедия “Ромео и Жулиета”. Следват още много роли и се чувства прекрасно, работейки като актьор.
Ето какво блиц-интервю с Мартин Гяуров направи младежката аудитория:

- Коя е любимата ти храна?
- Сандвичи. Обичам и шкембе.
- Разкажи за ученическите си години?
- Тръгнах на 6 години и обичах да съм навсякъде другаде, но не и в училище. 40-минутният час за мен е безвремие, трудно стоя на едно място. Сега знам, че училището е важно, но тогава аз предпочитах да съм навън, сред хората, а не в класната стая.
- Защо стана актьор?
- Желанието се прояви неочаквано. Доста време не знаех какъв искам да стана. Проявявах голям интерес единствено към спорта и по-специално към футбола. Майка ми ми помогна, видяла е, че имам талант. Истинска страст към театъра почувствах едва в края на обучението в НАТФИЗ.
- Кога за първи път игра на сцена?
- По случайност това стана на сцената на театър “София”, където играя и в момента. Първото ми участие бе в гимназиално представление.
- Кой е любимият ти футболен отбор?
- “Манчестър Юнайтед”! (отговорът е посрещнат с бурно одобрение от футболните фенове) Симпатизирам и на “Милан” и “Интер”. Дядо ми беше от “Интер”. Любимият ми футболист е Райън Гигс! (още аплодисменти)
- Как реши да участваш в сериала “Забранена любов”?
- Явих се на кастинг и ме избраха. Аз се явих за ролята на Явор, но впоследствие бях избран за ролята на Андрей. Всички актьори, които виждате на екрана, ходят на кастинги и се борят за роли. Единственото изключение може би е Стефан Данаилов. В Андрей харесвам спонтанността, но аз и той нямаме много общо. А благодарение на успеха на “Забранена любов” и други телевизии се престрашиха да правят български сериали.
- Харесваш ли операта и можеш ли да пееш?
- Дълго време нямах отношение към това изкуство. Сега вече слушам по различен начин много записи на дядо, които като малък не можех да оценя. Свиря малко на пиано, но наистина малко. Пея по-добре, отколкото свиря на пиано. Участвам в мюзикъл и минах през читалището във Велинград, за да видя сцената и дали можем да гостуваме тук с мюзикъл. Но ви каня вие да дойдете и разбрах от директорката г-жа Василева, че може да бъде организирано такова посещение на театър в София.
- Какъв спомен пазиш за дядо си Николай Гяуров?
- Помня чувството, че страшно много ме обичаше. Беше добър човек, с достолепно излъчване. Най-ярък е споменът ми за последния път, когато се видяхме в Модена, Италия. Случи се така, че по едно и също време и двамата лежахме в две различни болници. Чудех се защо дълго време не ми се обаждаше. След това отидох при него и на тръгване, в коридора, ми каза “Чао!” Аз тръгнах, но се обърнах. Той ме гледаше и очите му не бяха като друг път. Знаел е, че ме вижда за последен път. Този поглед няма да забравя никога. Дядо беше прекрасен човек.
След като даде толкова много отгорови, дойде ред и Мартин Гяуров да пита. На неговия въпрос какво харесват в сериала “Забранена любов” учениците отговориха кратко, но ясно: “Забранената любов!”
Мартин Гяуров и приятелката му Йоанна Темелкова, която също е актриса в театър “София”, видяха запис на театрална постановка, подготвена от ученици от паралелката с интензивно изучаване на немски език. С пиеската, която е изцяло на немски, осмокласници ще участват в театрален фестивал.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола