Велинград - online - Обсъждат Ден на Русия в програмата на празниците 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обсъждат Ден на Русия в програмата на празниците
Публикувано 2013-02-05 09:05:07 от Темпо

На 30 януари зам.-кметът на община Велинград Георги Янчев се срещна с представители на руския обществен фонд за развитие на кинематографията. В срещата участваха представители на Руския културно-информационен център в София, на местното сдружение “Русофили” и преподавателката Людмила Рижук, окято влезе в ролята на преводачка.

Проф. Владислав Романов и акад. Михаил Алексеев представиха идеята на обществения фонд: да бъдат възстановени културните връзки между кинематографиите на страните от бившия Източен блок, взаимно да се запознаят с развитието и достиженията през последните години.
Гостите са за първи път във Велинград и споделиха възхищението си от чудесните условия за живот тук. Г-н Алексеев каза: “Сигурно мнозина ви завиждат, че живеете като “на курорт”. Всеки ден се срещате с природата и водата и трябва да се радвате и да благодарите на Бог, че ви е подарил такава красота”. Той цитира и думите на Антон Чехов, че сред такива прекрасни гори трябва да живеят прекрасни хора.
Г-н Янчев подчерта изградените добри връзки между община Велинград, посолството на Русия, Руския културно-информационен център и местните сдружения “Славяни” и “Русофили”. Той предложи тази година по време на Празниците на културата във Велинград да бъде организиран Ден на Русия и в програмата да бъдат включени прожекции на руски филми. Към поканата се присъедини и зам.-председателят на “Русофили” Васил Аврамов, който изрази желание създадените контакти да се разширят и укрепнат.
Коментиран бе и фактът, че в последно време постоянно расте броят на руските туристи в България и много от тях купуват недвижими имоти в нашата страна. На все още руснаците знаят малко за СПА курортите като Велинград, което трябва да бъде променено, тъй като именно тези курорти дават най-добри възможности за почивка и лечение.
Домакини и гости си размениха подаръци, а вечерта в хотел “Двореца” бе организирана прожекция на филма “Сбогом, д-р Чехов”. Това е второто показване в България на филма, разказващ за трите жени в живота на великия руски писател.
Представителите на обществения фонд за развитие на кинематографията гостуваха и в СОУ “Васил Левски” във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай