Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.02.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.02.13
Публикувано 2013-02-05 09:13:41 от Темпо

СПА Общинският съвет избра организационен комитет, който ще отговаря за тържествата по случай 5 години от обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите. Седемте членове на комитета са: Георги Янчев - зам.-кмет, Златко Златанов - председател на комисията по туризъм, Реджеп Ходжов - председател на комисията по култура, Даниела Салкина - директор на общинския ТИЦ, Борис Голомехов и Ангел Манолов от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, Цветан Котев - председател на читалище “Отец Паисий-1893”. Честванията ще са под патронажа на кмета Иван Лебанов и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.


ВКТВ Приета бе инвестиционната програма на “ВКТВ” за 2013 г. Общинското дружество планира инвестиции за общо 38 700 лева, разпределени за ремонт на ВиК мрежата в Асфалтова база, саниране и ремонт на санитарно-охранителни зони във Велинград, ново водохващане в Грашево, подмяна на водопровода в Стопанския двор в Сърница и подмяна на помпа за водоем в Драгиново. Управителят на фирмата Борис Голомехов подчерта, че това е програма минимум и ако се появят допълнителни възможности, тя ще бъде изпълнена на 150 процента.

ПРОЕКТИ Съветниците отложиха за сесията на 7 февруари отчета за изработените проекти по европейски програми. На извънредната сесия те ще очакват ОА да представи проектите с техните срокове и отговорници, както и отговор дали ще общината ще успее да спази сроковете по проектите за медицинско оборудване на “МБАЛ-Велинград” и за енергийна ефективност в няколко училища и детски градини.

ТРУД Съветниците приеха предложената Общинска програма за осигуряване полагането на обществено полезен труд през 2013 г. Такъв труд съгласно закона полагат лицата, подлежащи на социално подпомагане.

СВЕТА ПЕТКА Общината ще отдаде под наем за 5 години помещение на първия етаж в Младежкия дом в Света Петка. Помещението е бивша дискотека, а сега фирма “Фари Турс” ЕООД от Гоце Делчев планира да направи шивашки цех и да разкрие между 20 и 30 работни места.

ВОДОВЗЕМАНЕ На базата на издадени разрешителни от Министерството на околната среда и водите за ползване на минерална вода Общинският съвет одобри шест искания за водовземане и водопрокарване. ЕТ “АДИ-Бисер Скендеров” получи правно на водовземане от “Власа” за семеен хотел за селски туризъм. “ЕТОН” АД - София получи право на водопрокарване за съществуващия водопровод за Гранд хотел “Велинград”. “Елбрус Холидейс” ЕООД - Велинград получи право на водопрокарване от общинския водопровод до хотел “Аура”. Съветниците дадоха съгласие на “Лъки инвест” АД за учредяване право на водопрокарване по съществуващ водопровод от Топилата за хотел “Лайт”. Прието бе искането на ЕТ “Красимира Дафова-99” за водопрокарване по съществуващ водопровод от Топилата до частен дом на ул. “Борислав”, който е собственост на Цветан Дафов и е отдаден под наем на ЕТ “Красимира Дафова-99”. Съгласие за водопренос получи и “ЕСПА 1” ООД за хотел “Рая”.

КАФЕ-АВТОМАТИ Общината откри процедура за отдаване под наем на две петна за поставяне на кафе-автомати. Едното петно е на ул. “Хан Аспарух” 54, а другото в района на жп-гарата и автогарата. Срокът на наема ще бъде 5 години.

ПАЗАР Два магазина на Пазара ще бъдат отдадени под наем за срок от 5 години. Магазините са предназначени за търговия и са с площ 95 и 65 кв.м. Избраната от съветниците процедура е търг с тайно наддаване.

ЦДГ По искане на наследниците от фамилия Оскови отново бе повишен месечният наем, който общината заплаща за разположената върху техен имот с площ 3058 кв.м. детска градина “Фантазия”. Общинският съвет одобри месечна наемна цена от 1400 лева, като договорът ще е за 1 година.

ГАЗ Общинският съвет съгласува парцерален план за главен разпределителен газопровод извън урбанизираната територия за газостабдяване на Община Велинград. Съгласуването е по искане на “СИТИГАЗ БЪЛГАРИЯ” ЕАД.

ТРАФОПОСТ Съветниците ободриха искане на “ЕВН България Електроразпределение” за възмездно прехвърляне на собствеността на трафопост във Велинград. Предложената първоначална цена от 23 680 лева бе завишена на 47 000 лева.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води