Велинград - online - Отложиха делегирани бюджети в детските градини за догодина 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отложиха делегирани бюджети в детските градини за догодина
Публикувано 2013-02-05 09:15:17 от Темпо

След поредица от срещи и обсъждания Общинският съвет взе решение, че въвеждането на делегирани бюджети в детските градини се отлага за 2014 г.
Искането за преминаване към системата на делегирани бюджети, която работи в училищата, бе внесено от директорите на всички ЦДГ в общината и бе подробно разгледано от Комисията по образование в местния парламент.
На сесията на 31 януари кметът Иван Лебанов повтори пред съветниците, че делегираните бюджети на училищата са 100% осигурени от Министерството на образованието, но това не важи за детските градини, за които държавата подсигурява само парите за заплати на персонала. Останалите средства за издръжка на градините се осигуряват от общината и от таксите, заплащани от родителите на децата. Финансовият анализ сочи, че ако сега се въведат делегирани бюджети, ще се наложи съкращаване на персонал и закриване на маломерни групи, каквито има в селища от общината благодарение на дофинансирането им от общината. Към момента в детските заведения са обхванати 1074 деца, като издръжката на всяко по годишен стандарт е 850 лева или общо 1 515 000 лева. Но в същото време общината има натрупани 695 000 лева неразплатени разходи за храна и гориво, а събираемостта на приходите от месечните таксите за градините през 2012 г. е едва 45%. В интерес на запазване на работните места и маломерните групи и за да се гарантира финансовата помощ от страна на общината, кметът предложи през 2013 г. да не се въвеждат делегирани бюджети в ЦДГ.
Съветниците гласуваха единодушно, че делегираните бюджети ще се въвеждат в детските градини от 2014 г. - позиция, която вече се подкрепя и от директорите. Избрана бе комисия начело с Реджеп Ходжов, която ще изработи формулата за разпределяне на средствата от догодина.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води